Thumbnail
Στοιχεία από έρευνα της Eurostat

Μειώθηκε το συνολικό έλλειμμα των 19 χωρών της Ευρωζώνης στο τέλος του περασμένου έτους, με το δημόσιο χρέος όμως να συνεχίζει να διογκώνεται.

Στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύονται από το Associated Press δείχνουν ότι το έλλειμμα της Ευρωζώνης έπεσε στο 2,6% του ΑΕΠ από 3% έναν χρόνο νωρίτερα.

Τα μεγαλύτερα ελλείμματα παρουσιάστηκαν σε χώρες που ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν από την οικονομική κρίση: Η Κύπρος με 8,9% και η Πορτογαλία 7,2%. Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε «σκληρό πρόγραμμα» περικοπών είχε έλλειμμα 3,6%. Η Γερμανία είχε 0,3% πλεόνασμα.

Όσον αφορά συνολικό "λογαριασμό" το δημόσιο χρέος ανέβηκε στο 92,1% του ΑΕΠ στο τέλος του περασμένου έτους από 91,1%.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα