Τουρισμός για Όλους 2026: Εδώ τα αποτελέσματα – Δείτε τη λίστα με τα ονόματα

Κόσμος 0

Νετανιάχου: Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει αλλά να απελάσει τους Εβραίους

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μεγάλες αντιδράσεις

Θύελλα έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος μιλώντας ενώπιον ακροατηρίου στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο τόνισε πως ο Αδόλφος Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους, αλλά να τους… απελάσει.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο ναζιστής δικτάτορας «εμπνεύστηκε» από τον μουφτή της Ιερουσαλήμ, Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί, ο οποίος του έδωσε την ιδέα του Ολοκαυτώματος.

«Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους εκείνη την εποχή, ήθελε να τους απελάσει. Και ο Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί πήγε στον Χίτλερ και του είπε: “Αν τους απελάσεις θα έρθουν εδώ”. “Και τι πρέπει να κάνω μαζί τους;”, ρώτησε ο Χίτλερ. Εκείνος του απάντησε “να τους κάψεις”», είπε ο Νετανιάχου εξηγώντας ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί τον Νοέμβριο του 1941, προκαλώντας αντιδράσεις εντός και εκτός Ισραήλ.

Οι αντιδράσεις από τους ιστορικούς ήταν μεγάλες καθώς έκαναν λόγο για σοβαρό λάθος, ενώ ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Ισαάκ Χερτζόγκ έκανε λόγο για «επικίνδυνη παραποίηση της ιστορίας» απαιτώντας από τον πρωθυπουργό να επανορθώσει.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Πίνακες Αναπληρωτών - Προσλήψεις 2026: Όλα τα ονόματα έγκυρα και έγκαιρα στο alfavita

Ήξερες ότι το «χαλί» δεν είναι ελληνική λέξη; Πώς λέγεται στα ελληνικά

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος