Thumbnail
Σε λειτουργία η εφαρμογή υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδημάτων 2012, στη διαδικτυακή σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων ΤΑXIS Net

 

Σε λειτουργία η εφαρμογή υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδημάτων 2012, στη διαδικτυακή σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων ΤΑXIS Net
 
Σε λειτουργία τέθηκε, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, η εφαρμογή υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδημάτων 2012, στη διαδικτυακή σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων ΤΑXIS Net (http://www.gsis.gr/gsis_site/).
Φέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν μέσω του TAXIS NET τις φορολογικές τους δηλώσεις, κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική διορία που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή του TAXIS NET και την υποβολή της δήλωσης είναι οι υπόχρεοι να διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς (κλειδάριθμος) στο πληροφοριακό σύστημα. Σημειώνεται, πάντως, ότι σειρά ασφαλιστικών ταμείων καθώς και άλλων υπόχρεων φορέων, ακόμη, είτε δεν έχουν αποστείλει στους δικαιούχους τις βεβαιώσεις αποδοχών προηγουμένου έτους, είτε δεν έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο.
Στο μεταξύ, διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που από εφέτος θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του TAXIS net από όλους τους φορολογούμενους, παρέχει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.
Όπως  αναφέρεται, χειρόγραφα θα υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις μόνο όταν υπάρχει αποδεδειγμένα τεχνική δυσκολία από την πλευρά του φορολογούμενου να την υποβάλει ηλεκτρονικά.
 
Πηγή: news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

AI κάμερες στους δρόμους
Οι νέες «έξυπνες» κάμερες σαρώνουν την Αθήνα: Το app που αποκαλύπτει τα σημεία ελέγχου
Πρόστιμα μέσω AI φέρνουν οι νέες κάμερες της Τροχαίας στην Αθήνα - Οι τοποθεσίες και όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί
Οι νέες «έξυπνες» κάμερες σαρώνουν την Αθήνα: Το app που αποκαλύπτει τα σημεία ελέγχου
διαγ
Φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν πιέσεις για αποστολή λιστών διαγραφής - Κλιμάκωση κινητοποιήσεων ενόψει εφαρμογής του νόμου
Ένταση στα Πανεπιστήμια για την εφαρμογή του νόμου των διαγραφών και τα πειθαρχικά μέτρα
Φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν πιέσεις για αποστολή λιστών διαγραφής - Κλιμάκωση κινητοποιήσεων ενόψει εφαρμογής του νόμου