Thumbnail
Νέα ψυχρολουσία περιμένει τους οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς ακόμα και αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή αν έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό» η Εφορία θα έχει πλέον το δικαίωμα να τους παρακρατήσει έως και το 50% του βοηθήματος.

 

Νέα ψυχρολουσία περιμένει τους οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς ακόμα και αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή αν έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό» η Εφορία θα έχει πλέον το δικαίωμα να τους παρακρατήσει έως και το 50% του βοηθήματος.

Σύμφωνα με το Εθνος οι οφειλέτες που θα προσέρχονται στις ΔΟΥ για να λάβουν φορολογική ενημερότητα θα μαθαίνουν τα δυσάρεστα, αφού οι Εφορίες μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα μπορούν να παρακρατήσουν ακόμα και το σύνολο της οφειλής. Οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν διαταγή πληρωμής προς τον ασφαλιστικό φορέα για παρακράτηση ολόκληρης της οφειλής για βοήθημα.

Ηδη τα ειδοποιητήρια-κατασχετήρια προς τα ασφαλιστικά ταμεία για δικαιούχους του εφάπαξ πέφτουν βροχή.

Νωρίτερα πάντως είχαν ξεκινήσει οι προειδοποιήσεις, οι οποίες είχαν σταλεί μέσω email, με την Εφορία να καλεί τους οφειλέτες να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα ενημέρωνε τον φορολογούμενο για τις κυρώσεις, οι οποίες ήταν:

Προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης

Τη μη χορήγηση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας

Τη λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων (κατάσχεση μισθού, ακινήτων)

Ημερησία 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μισθοί +118€ από Ιανουάριο: Μεγάλη ανατροπή για χιλιάδες εργαζόμενους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οχιά δάγκωσε 39χρονη σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, δίνει μάχη για τη ζωή της στην εντατική
Τα 10 πιο επικίνδυνα και δηλητηριώδη ζώα που συναντάμε στην Ελλάδα
Από το δηλητηριώδες δάγκωμα της οχιάς μέχρι το τσίμπημα της πορτογαλικής καραβέλας, ας δούμε ποια είναι τα πιο επικίνδυνα ζώα που ζουν στα μέρη μας.
Τα 10 πιο επικίνδυνα και δηλητηριώδη ζώα που συναντάμε στην Ελλάδα
adigiransi
Νέα μελέτη: Η βιταμίνη D3 μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων
Η μελέτη δείχνει ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη δεν προσφέρει μόνο ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αλλά ενδέχεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην καθυστέρηση...
Νέα μελέτη: Η βιταμίνη D3 μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων
thalassia_anemoni
Θαλάσσιες ανεμώνες: Τι είναι, και γιατί προκαλούν τσιμπήματα;
Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται αύξηση στα περιστατικά επαφής με θαλάσσιες ανεμώνες στις ελληνικές ακτές, και κυρίως στην περιοχή των Χανίων.
Θαλάσσιες ανεμώνες: Τι είναι, και γιατί προκαλούν τσιμπήματα;