Thumbnail
Προπηλακισμός πατέρα - Προσαγωγές και ανηλίκων με χειροπέδες

 

O τσαμπουκάς της ελληνικής αστυνομίας: Προσαγωγές και ανηλίκων με χειροπέδες, προπηλακισμός πατέρα κι απειλές στη ΓΑΔΑ
 
 
Ενα ακόμα από τα καθημερινά πλέον περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγγέλθηκε στο Left.gr με «πρωταγωνιστές» αυτή τη φορά αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ.
 
Οπως αναφέρει ο καταγγέλων, χθες, Σάββατο 9/3, το βράδυ, πέντε νεαρά παιδιά (ανάμεσά τους και ανήλικοι) προχωρούν στην Αθηνάς με κατεύθυνση προς το Γκάζι. Χωρίς καμιά προφανή αιτία, ομάδα αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ τους σταματά για έλεγχο στοιχείων. Παρ’όλο που έχουν μαζί τους τις ταυτότητες τους, οι αστυνομικοί προχωράνε σε προσαγωγή και τους μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ φορώντας τους χειροπέδες!
 
 
Οι γονείς των νεαρών μεταβαίνουν στη ΓΑΔΑ στη Λεωφ. Αλεξάνδρας όπου συναντούν την ολοσχερή άρνηση των αστυνομικών να τους δώσουν οποιαδήποτε εξήγηση για την προσαγωγή των  παιδιών τους.
 
Επιπλέον, ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ βρίζει και γρονθοκοπεί τον πατέρα ενός από τους προσαχθέντες και κατόπιν απειλεί να του φορτώσει κατηγορία για εξύβριση. Ο πατέρας, που τυγχάνει να έχει και την ιταλική υπηκοότητα, δεν τρομοκρατείται  και δηλώνει στους αστυνομικούς ότι θα προβεί και σε διάβημα προς την ιταλική πρεσβεία για τη συμπεριφορά του αστυνομικού οργάνου.
 
Να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί απαγορεύουν στον πατέρα να μιλήσει στο παιδί του στα ιταλικά, παρ’όλο που αυτή είναι η γλώσσα στην οποία συνήθως συνεννοούνται και, για να γινει ακόμη πιο κωμικοτραγικό το σκηνικό, απαγορεύουν και σε όλους τους προσαχθέντες να μιλούν μεταξύ τους στα ιταλικά!
 
 
Η περιπέτεια θα λήξει κατά τις 6.30 το πρωί, μετά από 7,5 ώρες κράτησης, καθώς αφήνονται τελικά όλοι ελεύθεροι. Οι γονείς των προσαχθέντων ετοιμάζονται ήδη να προβούν στις σχετικές καταγγελίες και σε ενημέρωση της ιταλικής πρεσβείας για όσα συνέβησαν στο μέγαρο της άμεμπτης ελληνικής αστυνομίας....
 
 
 
left.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητής.jpg
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων
Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr • Γιατί οι πίνακες του 2026 είναι καθοριστικοί - ΟΠΣΥΔ: Το κρίσιμο στάδιο που «κρίνει» την ένταξη
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων
atm
Προσοχή στις τραπεζικές συναλλαγές: Η μέθοδος της «απόσπασης» που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
Στο στόχαστρο οι ευάλωτες ομάδες - Πώς να προστατευτείτε;
Προσοχή στις τραπεζικές συναλλαγές: Η μέθοδος της «απόσπασης» που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς