Thumbnail
  Την αναστολή λειτουργίας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας προτείνουν ομόφωνα οι γιατροί του, καθώς ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου δεν έχει εγκριθεί και αδυνατούν να προμηθευτούν ιατρικά υλικά  

 

Την αναστολή λειτουργίας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας προτείνουν ομόφωνα οι γιατροί του, καθώς ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου δεν έχει εγκριθεί και αδυνατούν να προμηθευτούν ιατρικά υλικά
 
Με έγγραφό του ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Ι.Ευδοκιμήδης ενημέρωσε τους διοικητές των νοσοκομείων της αρμοδιότητάς του ότι βάσει της πρόσφατης πράξης νομοθετικού περιεχομένου δεν θεωρείται νόμιμη καμία δαπάνη σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.
 
Από την πλευρά του ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Κ.Πεταλάς απαντά ότι «παρά τη μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε ως προς το να μας αποσταλούν οι οδηγίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού οικονομικής χρήσης 2013, καθώς και τα όρια εντός των οποίων θα έπρεπε να κινηθούν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να είμαστε εντός της προθεσμίας υποβολής του προϋπολογισμού μας. Οποιαδήποτε καθυστέρηση έγκρισης αυτού θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη λειτουργία του νοσοκομείου με ό,τι συνέπεια επιφέρει αυτό».
 
Προβλήματα και στο νοσοκομείο Αγ.Νικολάου
 
Εξώδικη διαμαρτυρία στον διοικητή του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης, Αλ.Μαυρικάκη κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων σχετικά με τη μη τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας.
 
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται διότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τους χορηγείται ούτε μία ημέρα ανάπαυσης την εβδομάδα. Επίσης, όταν χορηγείται μόνο μία ημέρα ανάπαυσης ανά εβδομάδα και όχι δύο όπως ορίζει ο νόμος, το υπόλοιπο δε χορηγείται την ακόλουθη εβδομάδα. Υπάρχουν, επίσης, εργαζόμενοι που δεν τους έχουν χορηγηθεί και τους οφείλεται μεγάλος αριθμός ημερών ανάπαυσης (ακόμα και 30). Ακόμη, δεν τηρείται η διάταξη του νόμου για τις 12 ώρες ανάπαυση ανάμεσα σε δύο βάρδιες.
 
Τέλος, δε χορηγούνται στους εργαζομένους οι κανονικές άδειες στο χρόνο που προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, αλλά μπορεί να περάσουν έως και πέντε μήνες για να χορηγηθεί άδεια σε έναν υπάλληλο.
 
Ο Σύλλογος καλεί τη διοίκηση να συμμορφωθεί με τις νόμιμες υποχρεώσεις της εντός μηνός και δηλώνει ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα της για να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο νοσοκομείο καθώς και την ασφαλή νοσηλεία των πολιτών.
 
Παράλληλα με το εξώδικο, ο Σύλλογος Εργαζομένων καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Διοίκησης, την ερχόμενη Δευτέρα στις 13.30.
 
Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι ήταν ο «παιδοτρίβης» στην Αρχαία Ελλάδα;

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στρατιωτικές σχολές
Πανελλήνιες 2026: Αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής για Στρατιωτικές Σχολές και Σχολές της Αστυνομίας
Πανελλήνιες εξετάσεις: Τι αλλάζει στις βάσεις εισαγωγής για Στρατιωτικές Σχολές και Σχολές της Αστυνομίας από το 2026
Πανελλήνιες 2026: Αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής για Στρατιωτικές Σχολές και Σχολές της Αστυνομίας
σχολείο μαθητές αυλή διάλειμμα
Νέο μάθημα στα Δημοτικά σχολεία αλλιώτικο από τα άλλα - Ποιο είναι και σε τι στοχεύει;
Ένα μάθημα ζωής για το μέλλον: Το πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, στοχεύει να εισαγάγει τους μικρούς μαθητές στη βιωματική...
Νέο μάθημα στα Δημοτικά σχολεία αλλιώτικο από τα άλλα - Ποιο είναι και σε τι στοχεύει;