Thumbnail
Ο Αϊνστάιν, η αέναη βλακεία και τα ταξίδια στο χρόνο

Πέρασε μία εβδομάδα από την ψήφιση της περίφημης τροπολογίας και όλα μοιάζουν ίδια, όπως ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2003. Προς τι οι επευφημίες και οι δηλώσεις περί κατάκτησης και ενός βήματος μπροστά; Μάλλον πρόκειται για μία μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη που αφορά τα ταξίδια στο χωροχρόνο. Ποιες κοσμικές σήραγγες (σκουληκότρυπες), ποιες λευκές και μαύρες τρύπες; Το ελληνικό κοινοβούλιο καταργεί μετά από την κοινή λογική και τις επιστημονικές θεωρίες, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του δημοτικού μας συμβουλίου. Γιατί με αυτή την τροπολογία κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο παρελθόν, στο 2003!!!

Με την συγκεκριμένη τροπολογία προτείνεται μία ακόμα διαθέσιμη τοποθεσία για χωροθέτηση της ΟΕΔΑ «Νότιο παύλα Ανατολικής Αττικής» (έτσι το διάβασε ο μπούρας στη βουλή) όπως ακριβώς περιγράφεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό. Η χθεσινή δήλωση του σγουρού, ακόμα μία, είναι ξεκάθαρη:«Δημιουργούμε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις όχι μόνο στη Φυλή αλλά και στο Γραμματικό και τη Κερατέα. Δηλαδή, γίνεται εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ), που είναι ψηφισμένος από τη Βουλή, νόμος του κράτους…»
 
Η τροπολογία και το δελτίο τύπου του κυρίου δημάρχου θα σχολιαστούν τις επόμενες ημέρες, όταν θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία. Είναι όμως απογοητευτικό πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πραγματικά απογοητευτικό, πως μετά από 16 χρόνια, μετά από το μεγαλείο των 128 ημερών, οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν τα ίδια λάθη που έκαναν στο παρελθόν.
 
Ο Αϊνστάιν είχε πει: «Δύο πράγματα δεν έχουν τέλος, η βλακεία και το σύμπαν! Και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος...» Η μελέτη της ιστορίας και η καταγραφή της καθημερινότητας αποδεικνύουν πόσο δίκιο είχε. Η βλακεία, η αλαζονεία, η μικροπρέπεια και η μικροπολιτική μας οδηγούν ξανά σε ένα μεγάλο και μακρύ αγώνα.
 
Η διαφορά με το πριν είναι πως τώρα ξέρουμε.
 
Μπορεί κάποιοι να σκύψουν το κεφάλι, είτε γιατί είναι ευκολόπιστοι, είτε γιατί έχουν ανάγκη, αλλά είναι λίγοι. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Η πλειονότητα του κόσμου όμως δεν είναι έτσι. Δεν ψαρώνει. Και η πλειονότητα, σε αυτή την περίπτωση, δεν εκφράζεται ούτε από κοινοβουλευτική ούτε από δημοτική πλειοψηφία. Εκφράζεται όπου και όταν πρέπει, όπως ξέρει. Το έχει αποδείξει και θα το πράξει ξανά όταν χρειαστεί.
 
Το να αγωνίζεται κάποιος για τον τόπο του, τους ανθρώπους του, το περιβάλλον, το δίκαιο και την αξιοπρέπειά του είναι ιερή υποχρέωση. Είναι ένας όμορφος αγώνας και μια υπέροχη ιδέα που όμως πάντα θα βρίσκει εμπόδια.
 
Στο κάτω κάτω ο Αϊνστάιν είχε πει και το εξής: «Οι πιο υπέροχες ιδέες θα βρίσκουν πάντα βίαιη αντίσταση από ηλίθια μυαλά...» 
Καλή συνέχεια...
 
Υ.Γ. – Για αύριο σήμερα Πέμπτη έχει οριστεί η δίκη για τους κατηγορούμενους των πρώτων δύο ημερών. Αφορά τους τρεις δημάρχους Κερατέας, τους δύο εν ενεργεία τότε αντιδημάρχους και έναν πολίτη.
 
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 12 & 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010


Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου έχει καθοριστεί η δίκη του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας που αναφέρεται στην δεύτερη και τρίτη ημέρα Κυριακή-Δευτέρα 12-13 Δεκεμβρίου 2010, ύστερα από την επέμβαση των ΜΑΤ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου το Σάββατο 11-12-2010.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τις πράξεις της:
1. Απλής συνέργειας σε αντίσταση από πρόσωπα που οπλοφορούν ή φέρουν αντικείμενα από τα οποία μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη
2. Απείθειας 

Κατηγορούμενοι είναι:

1. Σταύρος Ιατρού του Πλάτωνος, πρώην Δήμαρχος Κερατέας.
2. Γεώργιος Ιατρού του Πλάτωνος, κάτοικος Κερατέας Αττικής,
3. Κωνσταντίνος Λεβαντής του Χρήστου, νυν Δήμαρχος Λαυρεωτικής.
4. Αντώνιος Αντωνίου του Ευαγγέλου, πρώην Δήμαρχος Κερατέας.
5. Σοφία Παπαγιάννη του Βασιλείου, πρώην Αντιδήμαρχος Κερατέας.
6. Παναγιώτης Κατσίκης του Ηλία, πρώην Αντιδήμαρχος Κερατέας.
 
Οι περισσότερες κατηγορίες βαραίνουν τον τέως Δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού, σύμφωνα με τις ένορκες καταθέσεις των αστυνομικών Ι. Μπόμπου, Μιχ. Λαντζανάκη, Αντ. Μπάκα κ.α.
Καλούνται οι κάτοικοι της Κερατέας να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στην σημαντική αυτή δίκη….
 
 
 
πηγές: Οβριόκαστρο Κερατέας & forkeratea

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστεγος
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει την προσφυγή που τιμωρεί τους αστέγους με πρόστιμο 295 δολαρίων αν κατασκηνώσουν σε δρόμους ή πάρκα, ενώ...
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!
taksi
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής
Αναλυτικά η ενημέρωση αιτούντων για εισαγωγή στα Πρότυπα (Π.Σ.), Πειραματικά (ΠΕΙ.Σ.) ή Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Κ.)
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής