Thumbnail
Τρομοκρατία είδε η ΕΛ.ΑΣ. στις ληστείες στο Βελβεντό

 

"Πυρήνες της Φωτιάς" βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την χθεσινή ταυτόχρονη ληστεία στα ΕΛΤΑ και στο υποκατάστημα της ΑΤΕ στο Βελβεντό Κοζάνης από δέκα ένοπλους με βαρύ οπλισμό, σύμφωνα με διαρροές για αναγνώριση δύο εκ των τεσσάρων συλληφθέντων. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ (Ζώτου Έλλη) οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ. μιλούσαν χθες το απόγευμα για δύο νεαρούς εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα που τους συνέδεαν με τη συγκεκριμένη οργάνωση και φωτογράφιζαν γνωστούς αντιεξουσιαστές. Ωστόσο, μέχρι αργά χθες τη νύχτα, δεν είχε ολοκληρωθεί η επίσημη ταυτοποίηση μέσω των αποτυπωμάτων τους.
 
Δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες αναγνωρίζονταν, σύμφωνα με διαρροές, ως καταζητούμενα μέλη της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς"
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αυγής, από νωρίς είχε σημάνει συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική καθώς ο οπλισμός, το νεαρό της ηλικίας και ο τρόπος δράσης οδήγησαν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για απλή ληστεία αλλά για τροφοδότηση ταμείου κάποιας οργάνωσης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, "οι συλληφθέντες δεν ήταν συνεργάσιμοι" ενώ η μόνη ταυτότητα που βρέθηκε στην κατοχή του πρώτου συλληφθέντα ήταν πλαστή.
 
Πλαστές ήταν και οι πινακίδες των δύο κλεμμένων βαν, στα οποία επέβαιναν οι 4 συλληφθέντες, το ένα εκ των οποίων είχε "μετατραπεί", σύμφωνα με πληροφορίες, εξωτερικά ώστε να μοιάζει με ασθενοφόρο.
 
Μέχρι αργά χθες τη νύχτα, συνεχίζονταν οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των υπολοίπων. Τα όπλα που βρέθηκαν δε στο δεύτερο βαν, δηλαδή παραπάνω από ένα καλάσνικοφ και πιστόλια, επρόκειτο να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες βαλιστικές αναλύσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη ενέργεια.
 
 
Το χρονικό των ληστειών και των συλλήψεων
 
Οι ληστείες σημειώθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν οι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες και κρατώντας βαρύ οπλισμό, εισέβαλαν ταυτόχρονα στα τοπικά υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και των ΕΛΤΑ του Βελβεντού, απ' όπου απέσπασαν με απειλές άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες μπήκαν στην Αγροτική Τράπεζα σπάζοντας με βαριοπούλες την τζαμαρία.
 
Αφού πήραν τα  χρήματα, επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως η αστυνομία έστησε μπλόκα σε Κοζάνη, Πιερία και Ημαθία.
 
Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι συνελήφθη κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα ένας νεαρός, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, προσπαθούσε να βάλει φωτιά στο όχημα για να εξαφανίσει τα ίχνη του ίδιου και των συνεργατών του. Άλλα τρία άτομα που επέβαιναν σε ένα βανάκι συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο κέντρο της Βέροιας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα