Thumbnail

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    

 e-mail: [email protected]

                                                                                                                                Αθήνα, 7-1-2013

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα:

19 ΓΕΝΑΡΗ, ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 14.00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 16.00

Στις 19 Γενάρη οι εκπαιδευτικοί ενώνουμε τη φωνή μας και τον αγώνα μας μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους, ανέργους, νεολαία, για να διαδηλώσουμε ενάντια στη φασιστική και κρατική τρομοκρατία. Υψώνουμε τους αγώνες μας τοίχος ενάντια  τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει το κράτος, οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί και η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής απέναντι στους μετανάστες και σε αγωνιζόμενα κομμάτια της νεολαίας, της κοινωνίας, αγωνιζόμενους κλάδους εργαζομένων.

Διαδηλώνουμε για να περιφρουρήσουμε τα σχολεία μας και του εκπαιδευτικούς του σωματείου μας από το ρατσισμό, τον τρόμο και το φασισμό.

Ξέρουμε ότι η φασιστική ιδεολογία και τα κόμματα της,  επιδιώκει να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχούς για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ.

Ζούμε τον απόλυτο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, με το κράτος να καταπατά και να παραβιάζει κάθε δημοκρατικό-εργατικό δικαίωμα και ελευθερία. Τα καθημερινά πογκρόμ στους μετανάστες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι προληπτικές συλλήψεις πριν από κάθε εργατική διαδήλωση, η χρήση χιλιάδων χημικών για τη διάλυση των συγκεντρώσεων, οι τρομοκρατικές επεμβάσεις της αστυνομίας, των ΜΑΤ, των ΔΙΑΣ σε κάθε μορφή κοινωνικής δράσης και αντίστασης, η απαγόρευση από τα δικαστήρια δεκάδων απεργιών, οι συλλήψεις αγωνιστών, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που καταπατούν ακόμα και το σύνταγμα, οι απολύσεις και οι εργοδοτικές απειλές είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το πάζλ ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που χρησιμοποιεί την κρατική καταστολή και τη φασιστική απειλή για να λιώσει κάτω από τη σιδερένια μπότα του κάθε αντίσταση, κάθε δράση ανυπακοής και ανατροπής.

Αυτό το καθεστώς προστατεύουν οι φασίστες με τις επιθέσεις στους μετανάστες, με τις απειλές και τα χτυπήματα στους αγώνες των εργαζομένων και τους κοινωνικούς αγωνιστές.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί, συμμετέχουμε μαζικά στη διαδήλωση, το Σάββατο 19 Γενάρη, 14.00 μ.μ. Ομόνοια.  Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές τους. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστήλωμα του κοινωνικού εκφασισμού και κανιβαλισμού.

Δηλώνουμε πως θα πράξουμε ό,τι περνάει από τα χέρια και την ψυχή μας, για να δυναμώσουν οι ιδέες μιας απελευθερωμένης, ανεξάρτητης, αδούλωτης, δημοκρατικής και χειραφετημένης κοινωνίας.

  Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα βαδίσουμε στο δρόμο του αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική και η κυβέρνηση των μνημονίων και του κεφαλαίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος ή εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα: Με μία κίνηση παίρνεις Voucher 750€

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γλυφ
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών το σοκαριστικό περιστατικό bullying σε βάρος ανήλικης στη Γλυφάδα
Κορίτσι εξευτελίζει και χαστουκίζει συνομήλική της -«Πέσε στα γόνατα τώρα!»
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών το σοκαριστικό περιστατικό bullying σε βάρος ανήλικης στη Γλυφάδα
σημαία της ΔΟΕ
Καταγγελία για εκφοβισμό και στοχοποίηση εκπαιδευτικών από Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Μάχη για το Δημόσιο Σχολείο: Στο στόχαστρο οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων – Οξύνεται η αντιπαράθεση για την αξιολόγηση - Η ΔΟΕ απαντά στον...
Καταγγελία για εκφοβισμό και στοχοποίηση εκπαιδευτικών από Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
asep graptos diagonismos
Έκτακτο για όσους δίνουν από αύριο στον 2ο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ: Τα SOS σε τεστ ημέρας και 3 βίντεο
Βρισκόμαστε μια ανάσα από την έναρξη των πολυήμερων εξετάσεων του 2ου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Οι πρώτοι υποψήφιο ξεκινούν αύριο! 
Έκτακτο για όσους δίνουν από αύριο στον 2ο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ: Τα SOS σε τεστ ημέρας και 3 βίντεο