Thumbnail
Σε ειδικό καθεστώς υπερχρεωμένων οκτώ δήμοι της Αττικής

 

Την ένταξή τους στο άρθρο 262 του Καλλικράτη, για τους υπερχρεωμένους δήμους, ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, οκτώ δήμοι της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι οφείλουν δυσθεώρητα ποσά στην ΕΥΔΑΠ.
Πρόκειται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, για τους δήμους Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού και Σπάτων- Αρτέμιδος, που ζητούν ρύθμιση προκειμένου να αποπληρώσουν τα σωρευμένα χρέη τους προς την ΕΥΔΑΠ.
 

Οπως σημειώνουν οι δήμαρχοι στην επιστολή τους, αδυνατούν να εισπράξουν και να αποδώσουν τις οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ, διότι είναι πολύ μεγάλες οι προσαυξήσεις που έχει επιβάλει η εταιρεία στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, επειδή υπάρχει μεγάλη δυσκολία είσπραξης των οφειλών από τους δημότες λόγω της οικονομικής κρίσης και τέλος εξαιτίας των τεράστιων περικοπών που έχουν υποστεί οι δήμοι στις χρηματοδοτήσεις, οπότε είναι αδύνατη η αποπληρωμή των οφειλών.

Με την ένταξή τους στο άρθρο 262, οι συγκεκριμένοι δήμοι θα προσχωρήσουν σε ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, υπό την εποπτεία της Ελεγκτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι δήμοι θα έχουν πρόσβαση στο Λογαριασμό Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης και ταυτοχρόνως θα υπαχθούν σε παρακολούθηση και τεχνική υποστήριξη του επιχειρησιακού προγράμματος εξυγίανσης από την Ελεγκτική Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι ήδη 42 δήμοι έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους με τον ίδιο τρόπο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτη
Παγιδευμένοι στις ΗΠΑ: Έλληνας φοιτητής στο Λος Άντζελες εξηγεί γιατί δεν θα έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα
Όμηροι της αβεβαιότητας: Η νέα πραγματικότητα των ξένων φοιτητών στις ΗΠΑ
Παγιδευμένοι στις ΗΠΑ: Έλληνας φοιτητής στο Λος Άντζελες εξηγεί γιατί δεν θα έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα