Ξεπερνά το 60% το ποσοστό παραβατικότητας στα ενεχυροδανειστήρια, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετική ερώτησης του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα.
Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει ο υφυπουργός, «το ΣΔΟΕ έχει διενεργήσει 292 ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια, από τους οποίους έχουν προκύψει 1.885 παραβάσεις, ενώ το ποσοστό παραβατικότητας ξεπερνά το 60%, γίνονται δε και άλλοι έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη».
Με την ερώτηση του ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ καλούσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει το καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας των ενεχυροδανειστηρίων και «καταστημάτων αγοράς χρυσού», ώστε «να σταματήσει η πρωτοφανής εκμετάλλευση που υφίσταται μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, βρισκόμενη σε μεγάλη ανάγκη».
Στον βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, ο οποίος αναφέρεται στην ενημέρωση που παρέχει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1520 και στη δυνατότητα των πολιτών να καταγγέλλουν περιστατικά παράνομης λειτουργίας και οικονομικής εκμετάλλευσης.
Ο υφυπουργός ενημερώνει τον βουλευτή ότι ο Συνήγορος του Καταναλωτή πραγματοποίησε αυτεπαγγέλτως έρευνα σε ενεχυροδανειστήρια αυτοκινήτων και τα πορίσματα της έρευνας διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα δέοντα.
ΑΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ