Thumbnail
Λουκέτο βάζει από αύριο Τρίτη το εργοστάσιο της Σέλμαν στο Βασιλικό της Εύβοιας, οδηγώντας στο δρόμο της ανεργίας 174 εργαζόμενους

 

Λουκέτο βάζει από αύριο Τρίτη το εργοστάσιο της Σέλμαν στο Βασιλικό της Εύβοιας, οδηγώντας στο δρόμο της ανεργίας 174 εργαζόμενους.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εργοδοσίας στις 4 Γενάρη η παραγωγή και εμπορία των ειδών που διαθέτει θα γίνεται πλέον από το εργοστάσιο της Κομοτηνής μέσω των γραφείων και της έκθεσής της στην Αθήνα, του υποκαταστήματος και των αποθηκών της στη Θεσσαλονίκη και των λοιπών εταιρειών του Ομίλου.
 
Η εργοδοσία επικαλέστηκε προβλήματα στη διάθεση των προϊόντων της λόγω μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας, αλλά παράλληλα άφησε αιχμές ότι η απόφαση για το κλείσιμο οφείλεται και στην άρνηση των εργαζομένων να δεχτούν μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία.
 
Ταυτόχρονα με την ίδια ανακοίνωση έσπευσε να καθησυχάσει τους μετόχους δηλώνοντας ότι ενώ θα προκύψει ζημιά  0,5 εκ. ευρώ από τις αποζημιώσεις στους εργάτες για την χρήση του 2013, στη πράξη θα προκύψουν νέα κέρδη για όλα τα επόμενα χρόνια.
 
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά τις επόμενες χρήσεις, εκτιμάται ότι θα υπάρξει θετική επίδραση κατά 5,5 εκ. ευρώ περίπου ανά έτος κυρίως λόγω του μειωμένου εργατικού κόστους».
Ο όμιλος απ' όσα έχουν γίνει γνωστά έχει στην ιδιοκτησία του το Εργοστάσιο της Σέλμαν στη Χαλκίδα μαζί με το ιδιόκτητο λιμάνι, το Εργοστάσιο της Σέλμαν στην Κομοτηνή, πολυτελή γραφεία και εκθεσιακό χώρο στην Αθήνα, αποθήκες στην Αλεξανδρούπολη, το 85% της Χατζηλουκάς ΑΒΕΤΕ, το 100% της Ξυλεμπορικής Πατρών, το 100% της Τζήλος ΑΕ, το 50% της Σέλμαν Sofianos Παρκέτα ΑΕ, το 40% της Sofrom Ρarquet ΑΕ στη Ρουμανία, την Αlfa Wood Πίνδος, την Αlfa Wood Βulgaria, Αlfa Wood στη ΒΙΠΕ Λάρισας, το Αlfa Wood Shop στον Τύρναβο, το κέντρο έκθεσης Αlfa Wood Έπιπλο, ενώ συμμετέχει στην Αlfa Wood Νευροκόπι ΑΕΒΕ και στην Ξυλοτεχνική Ηπείρου.
 
Το σωματείο καταγγέλλει ότι ο ιδιοκτήτης πρότεινε στους εργαζόμενους να δεχτούν μείωση μισθών κατά 20% κι όταν αυτοί αρνήθηκαν, άρχισε να βγάζει προϊόντα από το εργοστάσιο σε μία προσπάθεια εκβιασμού.
 
Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Είναι ολοφάνερο ότι ακόμα και να κλείσει το εργοστάσιο, αυτό δεν θα είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων αλλά γενικότερων σχεδιασμών του επιχειρηματία που θα του επιτρέψουν να κερδίσει ακόμα περισσότερα. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό παντού. Η "αναστολή λειτουργίας" του εργοστασίου στο Βασιλικό Χαλκίδας δεν γίνεται γιατί εργαζόμενοι και απολυμένοι διεκδικούμε τα αυτονόητα, δηλαδή δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Η "αναστολή λειτουργίας" είναι σχεδιασμένος εκβιασμός που συνδέεται με τους επιχειρηματικούς στόχους του ομίλου».
 
902.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διατροφή για χάσιμο κιλών
Αδυνάτισμα: Τι είναι καλύτερο; Η διαλειμματική νηστεία ή η μέτρηση θερμίδων
Νέα μελέτη αμφισβητεί τα οφέλη της διαλείπουσας νηστείας και παρέχει μια διαφορετική διάσταση από αυτή που γνωρίζαμε έως τώρα
Αδυνάτισμα: Τι είναι καλύτερο; Η διαλειμματική νηστεία ή η μέτρηση θερμίδων