Thumbnail
Με ιδιαίτερη προσοχή  η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί το κουβάρι της διαφθοράς να ξετυλίγεται μέρα με τη μέρα,  καθώς οι «ξαφνικές» αποκαλύψεις κορυφαίων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της χώρας να παίρνουν σειρά στα δικαστήρια της χώρας.

Με ιδιαίτερη προσοχή  η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί το κουβάρι της διαφθοράς να ξετυλίγεται μέρα με τη μέρα,  καθώς οι «ξαφνικές» αποκαλύψεις κορυφαίων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της χώρας να παίρνουν σειρά στα δικαστήρια της χώρας.

Η κίνηση αυτή όμως δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια κυβερνητική επιλογή για την εμπέδωση του συναισθήματος της δικαιοσύνης από την κοινωνία. Όπως επισημαίνει και ο Χρήστος Φράγκου στο sofokleousin.gr  «Με αιχμή του δόρατος την υπόθεση Λαυρεντιάδη –Proton Bank, Alapis, Νεοχημική, Flash, κλπ- η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι δεν φοβάται να βάλει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων. Παράλληλα σε αγαστή πολιτική συνεννόηση Σαμαράς και Βενιζέλος επιδιώκουν την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων».

Αντίστοιχα με την υπόθεση Λαυρεντιάδη  και η υπόθεση Λαγκάρντ  συνοδεύτηκε με την άμεση στοχοποίηση των κατηγορουμένων από τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα με διαδικασίες αστραπή. Η κοινωνία καθηλωμένη στον καναπέ παρακολουθεί τις εξελίξεις στην τηλεόραση παίρνοντας την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματός της «να μπουν οι κλέφτες φυλακή».

Οι υποθέσεις Παπακωνσταντίνου, Λαυρεντιάδη και Τζοχατζόπουλου είναι πράγματι υπαρκτές ,  η ταυτόχρονη  ανάδειξή τους όμως σε μια περίοδο που η κυβερνητική φθορά είναι τεράστια μετά από την ψήφιση των μέτρων αποτελεί το δεύτερο πυλώνα για τη στερέωση και τη συνέχιση της κυβερνητικής θητείας.

Ο πρώτος δεν είναι άλλος από την εκστρατεία Σαμαρά για να πείσει ότι υπάρχει αναστροφή κλίματος και ότι οδεύουμε προς την ανάπτυξη.

Η κίνηση όμως αυτή πέραν του ότι στοχεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τη διαμόρφωση μια εικόνας οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας,  συμπαρασύρει και την αντιπολίτευση στο ρόλο της συναίνεσης ενάντια στην διαφθορά, αξιοποιώντας την έτσι για να εξυπηρετήσει τους κομματικούς της και πολικούς της στόχους.

Η αριστερά προφανώς και δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια απέναντι στις υποθέσεις της διαφθοράς αλλά συγχρόνως δεν πρέπει και να κόψει το νήμα με την κοινωνία και τα προβλήματα που μεγεθύνονται καθημερινά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα