Thumbnail
Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο τυπογραφείο-συσκευαστήριο ΦΗΜΗ-ΠΑΚ, ιδιοκτησίας Παναγιωτόπουλου, στα Σπάτα.

 

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο τυπογραφείο-συσκευαστήριο ΦΗΜΗ-ΠΑΚ, ιδιοκτησίας Παναγιωτόπουλου, στα Σπάτα.

Νεκρός είναι ο Ανδρέας Μάνεσης, 45 ετών, πατέρας 3 παιδιών, ο οποίος αν και είχε άδεια βοηθού, είχε αναγκαστεί να δουλεύει ως χειριστής κλαρκ.

Ο εργάτης έχασε τη ζωή του, όταν, λόγω πλήρους απουσίας μέτρων ασφάλειας, το κλαρκ που οδηγούσε πάνω σε ράμπα φόρτωσης-εκφόρτωσης φορτηγών ανατράπηκε και τον καταπλάκωσε. Να σημειωθεί ότι στη ράμπα δεν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα, ενώ το κλαρκ δε διέθετε ζώνη ασφαλείας.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλουν η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων τονίζει:

«Η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα της εταιρείας "FIMI PACK", ιδιοκτησίας Παναγιωτόπουλου.

Σήμερα, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, ο συνάδελφος Μάνεσης Αντρέας, πατέρας τριών παιδιών, χειριστής κλαρκ με άδεια βοηθού, που εργαζόταν για 10 χρόνια στην επιχείρηση, σκοτώθηκε όταν τον καταπλάκωσε το κλαρκ το οποίο χειριζόταν.

Αιτία του ατυχήματος ήταν η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας αφού η ράμπα φόρτωσης-εκφόρτωσης των φορτηγών δεν είχε προστατευτικά κάγκελα και παράλληλα το κλαρκ δεν είχε ζώνες ασφαλείας (οι οποίες θα έσωναν τη ζωή του συναδέλφου συγκρατώντας τον στη θέση του, ακόμα και αν το κλαρκ έπεφτε στο πλάι). Να σημειωθεί πως στα μέσα πρώτων βοηθειών της εταιρείας δεν υπήρχε απινιδωτής και πως ο συνάδελφος έμεινε χωρίς σφυγμό και αναπνοή για 30 λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν δυόμισι μήνες περίπου, η Επιθεώρηση Εργασίας είχε κάνει έλεγχο για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στην εταιρεία, χωρίς να επισημάνει καμία παράλειψη/παρατήρηση (απ' όσο έχει δυνατότητα το Σωματείο να γνωρίζει) για το συγκεκριμένο σημείο της παραγωγής (φόρτωση-εκφόρτωση) ούτε για τις ζώνες ασφαλείας του κλαρκ.

Αυτό είναι το "ευχαριστώ" της εταιρείας στον συνάδελφο Αντρέα και την οικογένειά του, που παρά την απόλυση της συζύγου του από την εταιρεία πριν λίγα χρόνια, δούλευε για 6,5 μήνες απλήρωτος (όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του).

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή».

 

902gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

twinning
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανευρωπαϊκό σεμινάριο eTwinning στην Πύλο: «Ancient Greece resources for STEM in eTwinning»
Εκπαιδευτικοί από πέντε χώρες εμπνεύστηκαν από την Αρχαία Ελλάδα για τη διδασκαλία STEM σε παιδιά 4–12 ετών
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανευρωπαϊκό σεμινάριο eTwinning στην Πύλο: «Ancient Greece resources for STEM in eTwinning»
μετσοβιο
Ποινική δίωξη στον φοιτητή που χτύπησε την ιδιοκτήτρια κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη
Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρέθηκε περιστατικό στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
Ποινική δίωξη στον φοιτητή που χτύπησε την ιδιοκτήτρια κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη
e-paravolo
Κατεβάζει «ρολά» το Δημόσιο: Εκτός λειτουργίας TAXISnet, e-paravolo και gov.gr
Εκτός λειτουργίας θα τεθούν Δημόσιες Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (gov.gr, ΗΔΙΚΑ, ΕΦΚΑ) και υπηρεσίες όπως το e-Παράβολο
Κατεβάζει «ρολά» το Δημόσιο: Εκτός λειτουργίας TAXISnet, e-paravolo και gov.gr