Thumbnail
Έλληνας κροίσος παζάρεψε σκληρά με την εφορία για να γλιτώσει ένα εκατ. φόρο. Ο λόγος για τον τέταρτο παγκοσμίως Έλληνα εφοπλιστή, Γιάννη Αγγελικούση

 

Έλληνας κροίσος παζάρεψε σκληρά με την εφορία για να γλιτώσει ένα εκατ. φόρο. Ο λόγος για τον τέταρτο παγκοσμίως Έλληνα εφοπλιστή, Γιάννη Αγγελικούση
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "6 μέρες", ο Γ. Αγγελικούσης χρωστούσε επί έξι χρόνια 6,2 εκατ. ευρώ για φόρο ακινήτου 6.000 τ.μ στη Συγγρού και πλήρωσε τελικά 5,2 εκατ. ευρώ.
Οι νομικοί παραστάτες του πάλεψαν στην Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών και πέτυχαν έκπτωση ενός εκατ. ευρώ.
"Η αρμόδια επιτροπή  του υπουργείου Οικονομικών του άρθρου 70Α αποφάσισε ομόφωνα να καταλογιστεί το πρόστιμο στον εφοπλιστή, πράγμα που αποδέχθηκαν μετά από διαπραγμάτευση οι δικηγόροι και οικονομικοί του σύμβουλοι. Τα συμφέροντα του Δημοσίου, υποστήριξε, με εισήγησή του ενώπιον της Επιτροπής, επόπτης ελέγχου μεγάλης εφορίας του Πειραιά, η οποία είχε εντοπίσει τη φοροαποφυγή για το ιδιόκτητο ακίνητο που διατηρεί ο εφοπλιστής στη λεωφόρο Συγγρού", αναφέρει το δημοσίευμα και σημειώνει πως το συγκεκριμένο ακίνητο είναι εγγεγραμμένο σε offshore εταιρεία και δεν είχαν καταβληθεί οι ειδικοί φόροι που αναλογούν στο 3% της αντικειμενικής του αξίας μέχρι το 2009 και στο 15% μετά το 2009, όπως προβλέπει νόμος που ψηφίστηκε το 2010 για όσα ακίνητα φέρονται να έχουν δηλωθεί σε εξωχώριες εταιρείες.
Ομόφωνα η εξαμελής επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών με πρόεδρο τον δικαστικό Νίκο Ασημακόπουλο αποδέχθηκε και ενέκρινε την επιβολή του προστίμου συμφωνώντας παράλληλα με τους εκπροσώπους του εφοπλιστή να υπάρξει αφαίρεση μόνο των προσαυξήσεων που είχαν επιβληθεί επί καθυστερούμενων προς καταβολή φόρων. Τελικά, το αρχικό ποσό μειώθηκε σε 5,2 εκατ. ευρώ.
Ο Γιάννης Αγγελικούσης θεωρείται ο μεγαλύτερος Έλληνας εφοπλιστής, ενώ κατατάσσεται τέταρτος στη νέα παγκόσμια λίστα που συνέταξαν οι «Lloyd’s» του Λονδίνου, στην οποία και συγκαταλέγονται άλλοι δεκατρείς Έλληνες εφοπλιστές και στελέχη της ναυτιλίας.
Διαθέτει πάνω από 100 πλοία, ανάμεσά τους δεξαμενόπλοια και φορτηγά, και –προς τιμήν του- χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά την ελληνική σημαία απασχολώντας εκατοντάδες Έλληνες ναυτικούς.
ΤΟ ΥΠΟΙΚ έχει δώσει εντολή σε όλες τις μεγάλες εφορίες να κάνουν έλεγχο σε όλα τα ακίνητα που φέρονται να κατέχουν επιχειρηματίες και εφοπλιστές, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι δηλωμένα για ευνόητους λόγους σε offshore εταιρείες. Μια απίστευτη σύμπτωση πάντως έδωσε αφορμή για… σχόλια στις τάξεις των εφοριακών, καθώς χτες ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις 165 προϊσταμένων εφοριών, διευθυντών, υποδιευθυντών και εποπτών.
Στο πλαίσιο αυτών των μεταθέσεων, ο επόπτης ελέγχου της εφορίας Πειραιά που είχε εισηγηθεί την επιβολή του προστίμου στον εφοπλιστή, για λογαριασμό του Δημοσίου, μετατέθηκε σε θέση ταμία σε εφορία του Βύρωνα.
 
news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρωτοδικείο Αθηνών
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
Το Πρωτοδικείο Αθηνών «καταδικάζει» τις κρατικές δυσλειτουργίες και με απόφαση-πιλότο ανοίγει δρόμο για αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ σε πολίτες
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
διώξεις εκπαιδευτικών
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
«Δεν μας λυγίζουν οι διώξεις» - Συζήτηση στην αίθουσα του ΤΕΕ για τις 2.500 πειθαρχικές διώξεις και την ποινικοποίηση της απεργίας
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
αλκοόλ
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
Πώς αντιλήφθηκαν οι γονείς του παιδιού ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα
Καθηγητής προειδοποιεί: Γιατί η Δυτική Ελλάδα θα «χτυπιέται» από ακραία φαινόμενα
Ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Αργυρίου, εξηγεί γιατί η Δυτική Ελλάδα αποτελεί το «hotspot» της κλιματικής κρίσης
Καθηγητής προειδοποιεί: Γιατί η Δυτική Ελλάδα θα «χτυπιέται» από ακραία φαινόμενα