Thumbnail
Επιδόματα τοκετού μόνο για γέννες στο...σπίτι! Τι αναφέρει ο νέος κανονισμός ΕΟΠΥΥ

 

Σε καιρό τρόικας και τρικομματικής κυβέρνησης όλα μπορούν να συμβούν! Καταργούνται τα επιδόματα τοκετού για όσες γεννούν σε νοσοκομείο! Όμως τυχερές όσες γεννούν σε ...στάνες, στα ταξί, και φυσικά στο σπίτι!

Αν έχετε υπολογίσει να γεννήσετε σε κάποιο μαιευτήριο και περιμένετε να δείτε βοήθεια από την πολιτεία, ξεχάστε το. Νέα ήθη και έθιμα φέρνει στην ελληνική οικογένεια η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ.
Για να λάβετε πλέον επίδομα τοκετού θα πρέπει μάλλον να επιστρέψετε κάμποσες δεκαετίες πίσω και να επιλέξετε όχι μαιευτήριο αλλά τις παλιές καλές τακτικές. Δηλαδή να γεννήσετε σπίτι, πάνω σε μια καρέκλα, σε ένα ...χωράφι κάτω από τα δένδρα ή και μέσα στη στάνη.
Αλλιώς επίδομα δεν έχει.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ όταν μια γυναίκα γεννά σε νοσοκομείο καλύπτονται απλά τα νοσήλια και δε δικαιούται επίδομα. Όμως “σε περίπτωση τοκετού εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, καταβάλλεται αντί μαιευτικής περίθαλψης εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 €, 1200 € για δίδυμη κύηση και 1600 € για τρίδυμη κύηση. Τοκετός θεωρείται και η γέννηση νεκρού εμβρύου άνω των 25 εβδομάδων”.
Σύστημα και έμπνευση ...ότι πρέπει για να καταπολεμηθεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
 
Κατά τα άλλα η τεχνητή γονιμοποίηση θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ έως την ηλικία των 50 ετών και μέχρι 4 προσπάθειες. Όπως σημειώνεται: “Χορηγούνται δαπάνες ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στις άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένες ασφαλιστικών οργανισμών ηλικίας έως 50 ετών και μέχρι 4 ολοκληρωμένες προσπάθειες, αφού συμπληρωθεί τετράμηνο από την τελευταία προσπάθεια”.
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου
http://iatropedia.com

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διαμαντοπουλου
Άννα Διαμαντοπούλου: «Είδα τα μαλλιά μου να ασπρίζουν σε μια νύχτα» – Η εξομολόγηση για τα χρόνια της κρίσης
«Πήγα στο αυτοκίνητο και έβαλα τα κλάματα» – Οι προσωπικές στιγμές πίεσης, οι επιθέσεις και οι ενοχές που σημάδεψαν την πορεία της
Άννα Διαμαντοπούλου: «Είδα τα μαλλιά μου να ασπρίζουν σε μια νύχτα» – Η εξομολόγηση για τα χρόνια της κρίσης
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας: Συγκροτήθηκε επιτροπή για τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων
Η επιτροπή είναι τριμελής και αποτελείται από υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Χαϊδαρίου
Υπουργείο Παιδείας: Συγκροτήθηκε επιτροπή για τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων