Thumbnail
Επιδόματα τοκετού μόνο για γέννες στο...σπίτι! Τι αναφέρει ο νέος κανονισμός ΕΟΠΥΥ

 

Σε καιρό τρόικας και τρικομματικής κυβέρνησης όλα μπορούν να συμβούν! Καταργούνται τα επιδόματα τοκετού για όσες γεννούν σε νοσοκομείο! Όμως τυχερές όσες γεννούν σε ...στάνες, στα ταξί, και φυσικά στο σπίτι!

Αν έχετε υπολογίσει να γεννήσετε σε κάποιο μαιευτήριο και περιμένετε να δείτε βοήθεια από την πολιτεία, ξεχάστε το. Νέα ήθη και έθιμα φέρνει στην ελληνική οικογένεια η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ.
Για να λάβετε πλέον επίδομα τοκετού θα πρέπει μάλλον να επιστρέψετε κάμποσες δεκαετίες πίσω και να επιλέξετε όχι μαιευτήριο αλλά τις παλιές καλές τακτικές. Δηλαδή να γεννήσετε σπίτι, πάνω σε μια καρέκλα, σε ένα ...χωράφι κάτω από τα δένδρα ή και μέσα στη στάνη.
Αλλιώς επίδομα δεν έχει.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ όταν μια γυναίκα γεννά σε νοσοκομείο καλύπτονται απλά τα νοσήλια και δε δικαιούται επίδομα. Όμως “σε περίπτωση τοκετού εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, καταβάλλεται αντί μαιευτικής περίθαλψης εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 €, 1200 € για δίδυμη κύηση και 1600 € για τρίδυμη κύηση. Τοκετός θεωρείται και η γέννηση νεκρού εμβρύου άνω των 25 εβδομάδων”.
Σύστημα και έμπνευση ...ότι πρέπει για να καταπολεμηθεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
 
Κατά τα άλλα η τεχνητή γονιμοποίηση θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ έως την ηλικία των 50 ετών και μέχρι 4 προσπάθειες. Όπως σημειώνεται: “Χορηγούνται δαπάνες ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στις άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένες ασφαλιστικών οργανισμών ηλικίας έως 50 ετών και μέχρι 4 ολοκληρωμένες προσπάθειες, αφού συμπληρωθεί τετράμηνο από την τελευταία προσπάθεια”.
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου
http://iatropedia.com

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Από αριστερά, Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής, Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας - Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας, Προεδρία της Κυβέρνησης - Ιωάννης Χατζηγεωργίου, Πρύτανης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελλάδα - Yannis Assael, Research Scientis, Google DeepMind - Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος, ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, Πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Α. Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας
Ιδρύεται νέο υπερ-Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας – Εντός των επόμενων εβδομάδων η πρόταση
Α. Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν συζητούν στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Μακρόν σε Μητσοτάκη: «Αν η κυριαρχία σας απειλείται, κάντε ό,τι χρειάζεται, θα είμαστε εδώ για εσάς»
Στρατηγική εμβάθυνση και αμοιβαίες εγγυήσεις ασφαλείας σφραγίζουν την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα
Μακρόν σε Μητσοτάκη: «Αν η κυριαρχία σας απειλείται, κάντε ό,τι χρειάζεται, θα είμαστε εδώ για εσάς»