Thumbnail
Επιστολή με την οποία θα καλείται να μην εφαρμόσει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αναμένει από το υπουργείο Οικονομικών η ΔΕΗ.

 

Επιστολή με την οποία θα καλείται να μην εφαρμόσει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αναμένει από το υπουργείο Οικονομικών η ΔΕΗ.
 
 Σημειώνεται πως προ τετραημέρου η ίδια η Διοίκηση της ΔΕΗ είχε ενημερώσει τα κατά τόπους υποκαταστήματα της ότι με βάση την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων,  για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.
 
Ωστόσο, η κυβερνητική εντολή για τη μη υιοθέτηση της δικαστικής απόφασης αφήνει εκτεθειμένη τη Διοίκηση της επιχείρησης η οποία έχει ζητήσει να υπάρξει νομική κατοχύρωση μέσω επίσημου αιτήματος από το Δημόσιο. Από τη στιγμή που λάβει το αίτημα –επιστολή από το Δημόσιο η Διοίκηση της ΔΕΗ θα δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία για συνέχιση της έκδοσης των λογαριασμών στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το ειδικό τέλος ακινήτων.
 
 Πάντως, στελέχη της Διοίκησης της ΔΕΗ εκτιμούν πως η συνέχιση της έκδοσης λογαριασμών με EETHΔE από τη στιγμή που η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή μπορεί να εγείρει αγωγές από καταναλωτές.
 
Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης και παράλληλα αίτημα αναίρεσής της στον Άρειο Πάγο.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nekros_ekab
Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος μετά από σύγκρουση μηχανής με τρόλεϊ στη λεωφόρο Δεκελείας
Ο 27χρονος διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 27χρονος μετά από σύγκρουση μηχανής με τρόλεϊ στη λεωφόρο Δεκελείας