Thumbnail
Επιστολή με την οποία θα καλείται να μην εφαρμόσει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αναμένει από το υπουργείο Οικονομικών η ΔΕΗ.

 

Επιστολή με την οποία θα καλείται να μην εφαρμόσει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αναμένει από το υπουργείο Οικονομικών η ΔΕΗ.
 
 Σημειώνεται πως προ τετραημέρου η ίδια η Διοίκηση της ΔΕΗ είχε ενημερώσει τα κατά τόπους υποκαταστήματα της ότι με βάση την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων,  για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.
 
Ωστόσο, η κυβερνητική εντολή για τη μη υιοθέτηση της δικαστικής απόφασης αφήνει εκτεθειμένη τη Διοίκηση της επιχείρησης η οποία έχει ζητήσει να υπάρξει νομική κατοχύρωση μέσω επίσημου αιτήματος από το Δημόσιο. Από τη στιγμή που λάβει το αίτημα –επιστολή από το Δημόσιο η Διοίκηση της ΔΕΗ θα δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία για συνέχιση της έκδοσης των λογαριασμών στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το ειδικό τέλος ακινήτων.
 
 Πάντως, στελέχη της Διοίκησης της ΔΕΗ εκτιμούν πως η συνέχιση της έκδοσης λογαριασμών με EETHΔE από τη στιγμή που η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή μπορεί να εγείρει αγωγές από καταναλωτές.
 
Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης και παράλληλα αίτημα αναίρεσής της στον Άρειο Πάγο.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες εξετάσεις
Εθνικό Απολυτήριο: «Η ταφόπλακα του δημόσιου Λυκείου προ των πυλών!» λένε εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη
Το Λύκειο σε κρίση: Πώς το Εθνικό Απολυτήριο απειλεί μαθητές και δημόσια εκπαίδευση - Τι λένε εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη
Εθνικό Απολυτήριο: «Η ταφόπλακα του δημόσιου Λυκείου προ των πυλών!» λένε εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη