Thumbnail
202,7 - 156,6 = «Ριφιφί»!

 

202,7 - 156,6 = «Ριφιφί»!

 

Εισηγητική Εκθεση, Προϋπολογισμός 2013, σελίδα 133

Επαναλαμβάνουμε:

 

Στη σελίδα 127 της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού για το 2013, οι κυβερνώντες αναφέρουν ότι από το πρώτο Μνημόνιο μέχρι και τη στιγμή κατάθεσης του προϋπολογισμού, δηλαδή από την ένταξη της Ελλάδας στο λεγόμενο «μηχανισμό σωτηρίας» μέχρι και το Νοέμβρη του 2012, τα δάνεια που έλαβε η χώρα ήταν 112,6 δισ. ευρώ.

Ακόμα κι αν σε αυτά προσθέσουμε τα 44 δισ. ευρώ της λεγόμενης «σούπερ δόσης» (που ακόμα δεν έχουν εκταμιευτεί και που τα παζάρια για το πότε και πώς θα εκταμιευτούν συνεχίζονται) το συνολικό ποσό των δανείων στα χρόνια των Μνημονίων ανέρχεται στα 156,6 δισ. ευρώ.

*

Στη σελίδα 133 της ίδιας εισηγητικής έκθεσης, περιλαμβάνονται οι πίνακες με τους τόκους και με τα χρεολύσια που έχει πληρώσει η Ελλάδα κατά το ίδιο διάστημα.

Τι προκύπτει: Οτι την περίοδο 2010 - 2012 ο ελληνικός λαός κατέβαλε σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους, κερδοσκόπους, δανειστές και πιστωτές το ποσό των 202,7 δισ. ευρώ!

*

Δηλαδή, υποτίθεται ότι με τα Μνημόνια «ήρθαν» 156,6 δισ. ευρώ (που δεν «ήρθαν» ποτέ και όσα ήρθαν δεν πήγαν στο λαό),

αλλά το ίδιο διάστημα των Μνημονίων - το ομολογούν οι ίδιοι στον προϋπολογισμό τους - από το λαό έφυγαν, αφαιρέθηκαν, κλάπηκαν, βουτήχτηκαν 202,7 δισ. ευρώ!

Εντούτοις, τους ακούς στη Βουλή, στα κανάλια, στις εφημερίδες να μπουρδολογούν και να επιμένουν στο παραμύθι. Κι όταν τους στριμώξεις λίγο παραπάνω, όταν αποδεικνύεις ότι δεν ισχύει τίποτα από τα απίθανα ψεύδη των κυβερνώντων, των παπαγάλων τους και των αδαών «διανοούμενων», ότι δεν είναι από τα δάνεια που πληρώνονται, τάχα, οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά ότι είναι οι μισθοί και οι συντάξεις που λεηλατούνται για να πληρώνονται (διπλά και τρίδιπλα) τα δάνεια, τότε οι πάσης φύσεως «φωστήρες» κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Αλλά τι, τελικά, «δεν καταλαβαίνουν»; Οτι το 202,7 είναι μεγαλύτερο από το 156,6;


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 1/12/2012

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές λάπτοπ
Πώς είναι στα ελληνικά η λέξη «σερτσάρω»;
Παρότι ο όρος αυτός είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στις νεότερες γενιές, η ελληνική γλώσσα προσφέρει μια σειρά από ακριβείς και ποιοτικές εναλλακτικές,...
Πώς είναι στα ελληνικά η λέξη «σερτσάρω»;
aytokinito
Οδηγική ασφάλεια: Τα πέντε κρίσιμα βήματα πριν την εκκίνηση του οχήματος
Παρά την απλότητά της, η πλειοψηφία των οδηγών τείνει να την παραμελεί, αυξάνοντας το άγχος και την επικινδυνότητα της διαδρομής
Οδηγική ασφάλεια: Τα πέντε κρίσιμα βήματα πριν την εκκίνηση του οχήματος
Κεράσια
Τα κεράσια ως «ασπίδα» κατά επιθετικών μορφών καρκίνου
Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν οι ανθοκυανίνες, οι φυσικές χρωστικές ουσίες που χαρίζουν στα κεράσια το χαρακτηριστικό βαθύ κόκκινο χρώμα τους
Τα κεράσια ως «ασπίδα» κατά επιθετικών μορφών καρκίνου