Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

 

ανεξάρτητες  αυτόνομες  αγωνιστικές  ριζοσπαστικές

Π ΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

 

www.paremvasis.gr                                                                                                                              Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Από το απόγευμα της Τετάρτης 14 Νοέμβρη και μετά την δολοφονία από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής του ηγετικού στελέχους της Χαμάς Άχμαντ Αλ Τζααμπάρι, το Ισραήλ ξεκίνησε και επισήμως την επίθεσή του από αέρα και θάλασσα στην αποκλεισμένη και πολιορκημένη Γάζα, δολοφονώντας δεκάδες Παλαιστίνιους, αμάχους, γυναίκες και μικρά παιδιά. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει ήδη τους 130, με πάνω από 850 τραυματίες.


Εφιαλτικά επαναλαμβανόμενο το κράτος- τρομοκράτης του Ισραήλ, μετά την επιχείρηση «Χυτός Μόλυβδος» (27 Δεκεμβρίου 2008 - Ιανουάριος 2009, κατά την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 1.400 Παλαιστίνιοι, άμαχοι στην πλειονότητά τους, μεταξύ των οποίων πάνω από 300 παιδιά) συνεχίζει το δολοφονικό του έργο με την επιχείρηση «Αμυντικός Στύλος»  σε μια συνεχιζόμενη και οργανωμένη γενοκτονία ενός λαού που δεν έχει πάψει στιγμή να παλεύει για την ελευθερία    του. 

 

Με τη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που δήλωσε ευθέως ότι «βρίσκεται στο πλευρό του Ισραήλ» και με τις πλάτες της ...κατόχου του νόμπελ ειρήνης Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει την κτηνωδία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Συνένοχη είναι και η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού από το καλοκαίρι έχουν ενταθεί οι ανταλλαγές επισκέψεων Ελλήνων και ισραηλινών αξιωματούχων, ενώ πάνω από το Αιγαίο πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις των ισραηλινών μαχητικών, κάνοντας πρόβα τζενεράλε για το βομβαρδισμό των αμάχων. Όλοι τούτοι λένε πολύ απλά ότι αυτός ο οποίος κατέχει με την βία ξένα εδάφη και  καταπιέζει έναν ολόκληρο λαό χρησιμοποιώντας τακτικές γενοκτονίας έχει το δικαίωμα να «αμύνεται», ενώ αυτός που του έχουν κλέψει την γη, που του καταπατούν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η ελευθερία, δεν έχει το δικαίωμα να αντισταθεί και να διεκδικήσει από τον άρπαγα αυτά που του ανήκουν.

 

Οι λαοί όλου του κόσμου βρίσκονται στο πλευρό των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών της Παλαιστίνης που αντέχουν ενάντια στην ισχυρή πολεμική μηχανή του Ισραήλ, ζητώντας την άμεση παύση της επίθεσης και την ανατροπή κάθε σχεδίου για κλιμάκωση του βομβαρδισμού και χερσαία επιδρομή. Στηρίζουμε τον ιστορικό αγώνα των Παλαιστινίων και την ένοπλη αντίστασή τους, παλεύουμε για την ανατροπή των ιμπεριαλιστικών πολιτικών και για την ειρήνη και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.      

Χρέος των εκπαιδευτικών είναι να μεταφέρουν το μήνυμα αυτό στις σχολικές αίθουσες. Να αναδείξουμε τον ηρωικό αγώνα των Παλαιστινίων, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στη Φατίμα, στον Τάρεκ, στον Άσραφ και σε όλα εκείνα τα παιδιά που ζουν το αποτρόπαιο πρόσωπο ενός πολέμου που τους στερεί όχι μόνο τα στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν ως παιδιά αλλά το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Να τους πούμε ότι ο κοινωνικός πόλεμος που ζούμε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και που τα θύματά του είναι και οι δικοί μας μαθητές,  ξεκινά από τον ίδιο αντίπαλο: την αχόρταγη ανάγκη του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη, που για μας σημαίνει οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, για τους Παλαιστίνιους αρπαγή της ίδιας τους της γης, στέρηση της ίδιας τους της ζωής και της ελευθερίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Όχημα του ΕΚΑΒ
Μυτιλήνη: Θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς 16 και 18 ετών – Σοκ στην τοπική κοινωνία
Μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε κολώνα – Σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Μυτιλήνη: Θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρούς 16 και 18 ετών – Σοκ στην τοπική κοινωνία
peripoliko
Καλλιθέα: Βίαιη επίθεση σε διεμφυλική γυναίκα από νεαρούς - Την παρέσυραν με το αυτοκίνητο
Την έβρισαν, της πέταξαν αντικείμενα και στη συνέχεια την παρέσυραν με αυτοκίνητο – Σε εξέλιξη η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό
Καλλιθέα: Βίαιη επίθεση σε διεμφυλική γυναίκα από νεαρούς - Την παρέσυραν με το αυτοκίνητο
panepistimio aigaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ερευνώντας τη σχέση ανάμεσα στην τέχνη, την τεχνολογία και την κοινωνία
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ τέχνης, τεχνολογίας και κοινωνίας από 27 έως 29 Μαΐου στο Λόφο Πανεπιστημίου, στη Μυτιλήνη
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Ερευνώντας τη σχέση ανάμεσα στην τέχνη, την τεχνολογία και την κοινωνία
mittikas
MECCANICA: Υπεύθυνη ηγεσία με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη
«Η πρόοδος αυτή επιτυγχάνεται με τη συστηματική επένδυση στην έρευνα και ανάπτυξη και τη δημιουργία ισχυρών συνεργασιών με οργανισμούς, ερευνητικά...
MECCANICA: Υπεύθυνη ηγεσία με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη