Thumbnail
Με το εκκαθαριστικό θα καλούνται εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, που σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνά τις 20 ημέρες, να δικαιολογήσουν τη διαφορά.

ΨΑΛΙΔΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΕΜΒΑΣΜΑΤΟΣ
Νέος νόμος για πρόσθετους φόρους, πρόστιμα για «αδικαιολόγητες» καταθέσεις

Σε νέα νομοθετική ρύθμιση προχωρά το υπουργείο Οικονομικών για να κλείσει τα παράθυρα του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και να λύσει τα χέρια του ΣΔΟΕ στον καταλογισμό των πρόσθετων φόρων και προστίμων για «αδικαιολόγητες» καταθέσεις.

Η ρύθμιση θα προβλέπει ότι στους φορολογούμενους που εντοπίζεται διαφορά εμβάσματος και δηλωθέντος εισοδήματος θα αποστέλλεται αντίγραφο του ειδικού εκκαθαριστικού σημειώματος, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία βάσει των οποίων προέκυψε φοροδιαφυγή. Με το εκκαθαριστικό θα καλούνται εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, που σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνά τις 20 ημέρες, να δικαιολογήσουν τη διαφορά. Αν δεν πείσουν τις Αρχές, θα τους βεβαιώνεται επί τόπου ο πρόσθετος φόρος και τα πρόστιμα και θα υποχρεούνται να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό ή μέρος αυτού ανάλογα με το ύψος του ή εκείνη τη στιγμή ή το πολύ σε δέκα ημέρες.

Με τη νέα ρύθμιση θα αποσαφηνίζεται ότι η ψαλίδα εισοδήματος και εμβάσματος θεωρείται προσαύξηση περιουσίας από άγνωστη ή μη σταθερή και διαρκή πηγή και θα φορολογείται ως εισόδημα από υπηρεσίες ελεύθερων επαγγελματιών, δηλαδή με συντελεστή 45% εντός της χρήσης κατά την οποία επήλθε η προσαύξηση της περιουσίας.

imerissia.gr

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη