Τεντόγλου: Αυτοκράτορας της Ευρώπης για 4η φορά – «Πέταξε» στα 8,44 μ. και έγραψε ιστορία στο Μπέρμιγχαμ

Κοινωνία 0

Τραγωδία στην Κίμωλο: 17χρονος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία την ώρα του μπάνιου

κιμωλος
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θανατηφόρα βλάβη σε θερμοσίφωνα στην Κίμωλο: Στο «μικροσκόπιο» το πιστοποιητικό της ηλεκτρικής εγκατάστασης

Συντετριμμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κιμώλου عقب τον αδόκητο θάνατο ενός 17χρονου από ηλεκτροπληξία. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 9 Αυγούστου, όταν ο νεαρός εισήλθε στο μπάνιο της οικίας του και υπέστη ηλεκτροπληξία, η οποία αποδίδεται σε τεχνική βλάβη του θερμοσίφωνα. Ο 17χρονος διέμενε μόνιμα στην Ιρλανδία με την οικογένειά του και είχε ταξιδέψει στο νησί μαζί με τη μητέρα του, που κατάγεται από την Κίμωλο, προκειμένου να περάσουν τις θερινές τους διακοπές.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται οι συνθήκες ασφαλείας του ακινήτου, το οποίο είναι παλαιάς κατασκευής με ηλεκτρολογικό δίκτυο προ του 1970. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ηλεκτρικός πίνακας του σπιτιού δεν διέθετε ρελέ διαφυγής, το απαραίτητο δηλαδή προστατευτικό εξάρτημα που διακόπτει την παροχή ρεύματος σε περίπτωση βραχυκυκλώματος. Παρά την έλλειψη αυτή, σημειώνεται ότι πριν από δύο χρόνια (το 2024) είχε εκδοθεί πιστοποιητικό καλής λειτουργίας για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το επίμαχο έγγραφο πιστοποίησης φέρεται να έχει υπογραφεί από τον νυν δήμαρχο Κιμώλου, Κ. Βεντούρη. Σε επικοινωνία που είχαν τα μέσα ενημέρωσης μαζί του, ο δήμαρχος αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, επικαλούμενος τη διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση. Παράλληλα, ερωτήματα προκαλεί η καταγραφή του περιστατικού στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας απλώς ως «αιφνίδιος θάνατος».

Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές κινούνται πλέον με ταχείς ρυθμούς για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της τραγωδίας. Η σορός του άτυχου νέου μεταφέρεται στον Πειραιά για τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης την Τετάρτη, 13 Αυγούστου. Τέλος, η δικογραφία της υπόθεσης αναμένεται να ανατεθεί σε Ανακριτή, προκειμένου να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τις παραλείψεις στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία