Μπορεί να είναι μόλις 11 ετών, όμως ο Λευτέρης Καββίδας από το Καστελόριζο έχει ήδη αποκτήσει τη φήμη ενός έμπειρου ψαρά. Με 162 λαγοκέφαλους στο ενεργητικό του, ο μικρός κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση σε σχετικό διαγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη για τη θάλασσα δεν γνωρίζει ηλικία.
Ο ίδιος μίλησε στην ΕΡΤ για το αγαπημένο του χόμπι, εξηγώντας ότι η ενασχόλησή του με το ψάρεμα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, χάρη στον παππού του.
«Ο παππούς μου με έμαθε να ψαρεύω»
Όπως ανέφερε, οι πρώτες του εξορμήσεις στη θάλασσα έγιναν όταν ήταν ακόμη παιδί και σύντομα το ψάρεμα έγινε η αγαπημένη του ασχολία.
«Μου έμαθε ο παππούς μου να ψαρεύω και μου άρεσε. Εδώ στο Καστελόριζο δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για δραστηριότητες, οπότε συνέχισα να ασχολούμαι», είπε χαρακτηριστικά.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Λευτέρης έχει αποκτήσει αξιοσημείωτη εμπειρία.
Όπως εξήγησε, μπορεί να καταλάβει ότι στο αγκίστρι του έχει πιαστεί λαγοκέφαλος ακόμη και χωρίς να τον δει.
«Καταλαβαίνω από το πώς τραβάει. Νιώθεις να κινείται πάνω-κάτω και να τεντώνει συνεχώς την πετονιά», περιέγραψε, δείχνοντας πόσο καλά γνωρίζει τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ψαριού.
Πρώτη θέση με 162 λαγοκέφαλους
Η επίδοσή του ήταν εντυπωσιακή. Συνολικά κατάφερε να αλιεύσει 162 λαγοκέφαλους, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στον διαγωνισμό.
Μάλιστα, μόνο την πρώτη ημέρα κατέγραψε 76 αλιεύματα, δίνοντας από νωρίς το στίγμα της προσπάθειάς του.
Όπως αποκάλυψε, στην αρχή δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία στον διαγωνισμό, όμως όσο περνούσαν οι ημέρες αποφάσισε να διεκδικήσει την κορυφή και τελικά τα κατάφερε.
Η διάκριση φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη στον μικρό ψαρά, ο οποίος ήδη σκέφτεται την επόμενη πρόκληση.
«Πιστεύω ότι θα ξεπεράσω το ρεκόρ των 162. Μπορεί να πιάσω ακόμη περισσότερους», είπε με ενθουσιασμό, δείχνοντας πως η αγάπη του για τη θάλασσα και το ψάρεμα μόλις ξεκινά.