Σοκ και θλίψη προκαλεί περιστατικό που καταγράφηκε στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου, όπου ένας σκύλος κατέληξε λίγα λεπτά μετά την κατανάλωση λαγοκέφαλου που είχε ξεβραστεί στην ακτή.
Το γεγονός γνωστοποιήθηκε μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα από την ιδιοκτήτρια του ζώου, η οποία απευθύνει δημόσια προειδοποίηση προς τους κηδεμόνες κατοικιδίων, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που μπορεί να κρύβουν τα συγκεκριμένα θαλάσσια είδη όταν εντοπίζονται σε παραλίες.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ιδιοκτήτρια, Μαρία Καλουδιώτη, περιγράφει ότι η σκυλίτσα της, με το όνομα «Μορένα», κατά τη διάρκεια βόλτας στην παραλία εντόπισε έναν λαγοκέφαλο που είχε ξεβραστεί και τον κατανάλωσε. Όπως αναφέρει, η υγεία του ζώου επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα και περίπου μισή ώρα αργότερα επήλθε ο θάνατός του.
Το περιστατικό αναδεικνύει τους σοβαρούς κινδύνους που ενδέχεται να κρύβει η επαφή κατοικιδίων με τοξικά είδη ψαριών στις ακτές, ιδιαίτερα σε περιόδους που εμφανίζονται συχνότερα ξεβρασμένα θαλάσσια είδη.
Η ανάρτηση της ιδιοκτήτριας
«Απέραντος πόνος…
Πριν λίγο “χάσαμε” τη “Μορένα” μας.
Το φατσόνι που αγαπούσαμε, λατρεύαμε και μας το ανταπέδιδε γιατί… έτσι, δίχως να μας ρωτά.
Η ανυπέρβλητη, άδολη αγάπη.
Κάποιος λαγοκέφαλος μας εκδικήθηκε.
Στην παραλία λοιπόν, δοκίμασε η Μορενίτσα ένα ξεβρασμένο λαγοκεφαλάκι…
Υπόθεση μισής ώρας, ο θάνατος.
Προσέξτε τα ζωάκια στην παραλία. Καινούργιος κίνδυνος.
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω το πώς νιώθουμε και οι τέσσερις.
Αντίο αγάπη μου…»