Κοινωνία 0

Ο καιρός σήμερα Κυριακή: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και τοπικές βροχές - Τι αναμένεται σε Αττική και Θεσσαλονίκη

καιρος
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καιρός σήμερα: Έως 34°C η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές και πού θα πνέουν άνεμοι έως 7 μποφόρ

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τοπικές βροχές σε ορισμένες περιοχές και ισχυρούς βοριάδες στα πελάγη θα κυλήσει ο καιρός σήμερα, Κυριακή 5 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 34 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν, αγγίζοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πού θα σημειωθούν βροχές

Οι πρώτες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια.

Αργότερα, προς το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα Επτάνησα, ενώ έως το απόγευμα αναμένονται πρόσκαιρες μπόρες στην Πελοπόννησο και στην κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία ανά γεωγραφικό διαμέρισμα

Η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • Δυτική Μακεδονία: 16 έως 28°C
  • Μακεδονία και Θράκη: 22 έως 33°C
  • Ήπειρος, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος: έως 34°C
  • Επτάνησα και βόρειο Αιγαίο: 23 έως 33°C
  • Υπόλοιπο Αιγαίο: 23 έως 33°C
  • Κρήτη: 23 έως 32°C

Ισχυροί βοριάδες στα πελάγη

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στα πελάγη θα ενισχυθούν τοπικά έως και 7 μποφόρ, γεγονός που απαιτεί προσοχή από όσους πρόκειται να ταξιδέψουν ή να κινηθούν στη θάλασσα.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αττική

Αίθριος καιρός με βόρειους ανέμους 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός με βορειοδυτικούς ανέμους 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Παρά τις πρόσκαιρες βροχές σε ορισμένες περιοχές, το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι η καλοκαιρινή ζέστη, με τον υδράργυρο να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και τους ισχυρούς βοριάδες να επιμένουν κυρίως στο Αιγαίο.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία