Κοινωνία

«Πήγα Ελλάδα και δεν το περίμενα αυτό»: Η viral ανάρτηση τουρίστα

Τουρίστες
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι δεν ήξερε για την Ελλάδα: Οι συμβουλές ενός τουρίστα που έγιναν συζήτηση

Απροετοίμαστοι ή απλώς με διαφορετικές προσλαμβάνουσες, αρκετοί επισκέπτες εξακολουθούν να φτάνουν στην Ελλάδα χωρίς να γνωρίζουν βασικές καθημερινές ιδιαιτερότητες της χώρας

Χαρακτηριστική είναι πρόσφατη ανάρτηση χρήστη του Reddit από τον Καναδά, ο οποίος ταξίδεψε με την οικογένειά του και στη συνέχεια θέλησε να μοιραστεί μια σειρά από «χρήσιμες συμβουλές» για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

«Οπωσδήποτε υγρά μαντηλάκια»

Ανάμεσα στις παρατηρήσεις του ξεχωρίζει η προτροπή: «Να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε υγρά μαντηλάκια». Ο ίδιος σημειώνει ότι αιφνιδιάστηκε από το γεγονός πως σε αρκετές ελληνικές τουαλέτες δεν υπάρχει μπιντές. Στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση, αρκετοί χρήστες απαντούν πως η αγορά υγρών μαντηλιών είναι εύκολη και άμεση στα ελληνικά σούπερ μάρκετ, οπότε δεν θεωρείται απαραίτητη η μεταφορά τους από το εξωτερικό.

Σε δεύτερο σημείο, ο ταξιδιώτης αναφέρει ότι είναι χρήσιμο οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους μικρά χαρτονομίσματα ή ψιλά, καθώς –όπως γράφει– «οι άνθρωποι αντιδρούν όταν τους δώσεις χαρτονόμισμα των 100 ευρώ». Παράλληλα, σημειώνει ότι ακόμη και λίγες λέξεις στα ελληνικά, όπως ένας χαιρετισμός ή ένα «ευχαριστώ», κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή συναλλαγή.

Έξτρα παρατηρήσεις από τα σχόλια

Στη συζήτηση που ακολούθησε, άλλοι χρήστες πρόσθεσαν δικές τους επισημάνσεις για τις συνήθειες στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, αναφέρεται ότι το αμερικανικό μοντέλο φιλοδωρήματος δεν είναι δεδομένο στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, με έναν σχολιαστή να τονίζει ότι ένα 5% θεωρείται επαρκές.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο ωράριο της εστίασης, με χρήστη να επισημαίνει ότι το δείπνο στην Ελλάδα ξεκινά συνήθως μετά τις 9 το βράδυ και ότι οι πιο πρώιμες ώρες μπορεί να οδηγήσουν είτε σε άδεια εστιατόρια είτε σε καθαρά τουριστικούς χώρους.

Η συζήτηση έκλεισε με πιο χιουμοριστική διάθεση, με χαρακτηριστικό σχόλιο που αποτυπώνει την αντίληψη για τις διαφορές στις συνήθειες: «Αφήστε τους Αμερικανούς να κάνουν τα δικά τους. Κανείς δεν πρόκειται να περιμένει μεγάλα tips από Ευρωπαίους. Σας παρακαλούμε, δώστε μας φιλοδώρημα, είμαστε φτωχοί».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία