Σήμερα Παρασκευή, 29 Μαΐου 2026 και ώρα 8:00 το πρωί θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού. Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα, η πλατφόρμα θα παραμείνει προσβάσιμη για τους ενδιαφερόμενους έως τις 10 Ιουλίου 2026 και ώρα 18:00.
Η εκκαθάριση και ο υπολογισμός του ποσού από τον ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιηθούν με βάση τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση του 2026, σε συνάρτηση με το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2024. Σημειώνεται ότι, αμέσως μετά την υποβολή της φετινής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, το σύστημα θα επικαιροποιήσει αυτόματα τα δεδομένα λαμβάνοντας υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2025.
Υπενθυμίζεται στους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται ως μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Το ποσό του επιδόματος για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανέρχεται σε 70, 42 ή 28 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα. Από το τρίτο παιδί και για κάθε επόμενο, το ποσό διαμορφώνεται σε 140, 84 ή 56 ευρώ τον μήνα.
Σήμερα η πληρωμή της δεύτερης δόσης
Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα Α21 είχε κλείσει προσωρινά προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δεύτερη πληρωμή του έτους που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή, 29 Μαΐου 2026.
Επειδή, ωστόσο, η εντολή πληρωμής στις τράπεζες δίνεται μία ημέρα νωρίτερα, πολλοί δικαιούχοι έχουν δει τα χρήματα να πιστώνονται στον τραπεζικό τους λογαριασμό ήδη από το απόγευμα της Πέμπτης.
Όσον αφορά στην πληρωμή της τρίτης δόσης, αναμένεται να πιστωθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουλίου.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google
Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση
Μαρία Δούση