Κυριαρχία στην Ενημέρωση: 785.000 επισκέπτες είχε το alfavita.gr στις 5 Αυγούστου!

Κοινωνία 0

Ένταση στο Χαϊδάρι: Επεισόδια και χρήση χημικών σε διαμαρτυρία για τα Προσφυγικά

προσφυγικα
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καταγγελίες για καταστολή και αγωνία για απεργό πείνας

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν έξω από το Δημαρχείο Χαϊδαρίου, όπου συγκεντρωμένοι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τις εξελίξεις γύρω από τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η κινητοποίηση σημαδεύτηκε από επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, με χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, προκαλώντας αντιδράσεις και καταγγελίες για υπερβολική καταστολή.

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν έγινε γνωστό ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δεν προχώρησε σε συζήτηση του ζητήματος, παρά τις πιέσεις φορέων και πολιτών. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την οργή τους, ιδιαίτερα υπό το βάρος της πολύμηνης απεργίας πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή, ο οποίος –σύμφωνα με τους υποστηρικτές του– βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών καταγγέλλει ότι οι σχεδιασμοί για «αποκατάσταση» των κτιρίων λειτουργούν ως πρόσχημα για εκκένωση της περιοχής και εκτοπισμό εκατοντάδων κατοίκων, ανάμεσά τους οικογένειες, παιδιά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, προτείνουν εναλλακτική λύση μέσω ιδιωτικής χρηματοδότησης, με στόχο –όπως υποστηρίζουν– τη διατήρηση της κοινότητας.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, τον οποίο οι διαδηλωτές κατηγορούν για αδιαφορία απέναντι στο ζήτημα. Την ίδια ώρα, η αστυνομική παρουσία στην περιοχή παραμένει ισχυρή, με το κλίμα να παραμένει τεταμένο.

Οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ζητώντας άμεσες απαντήσεις και λύσεις για το μέλλον των Προσφυγικών, σε μια υπόθεση που εξακολουθεί να προκαλεί έντονες κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία