Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας και παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε φέτος η Ανάσταση στο Νέο Κόσμο, όπου η Ελληνική Αστυνομία επιχείρησε να βάλει τέλος στο επικίνδυνο «έθιμο» με μολότοφ και κροτίδες που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.
Έντονη αστυνομική παρουσία και έλεγχοι
Από νωρίς το βράδυ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της οδού Λαγουμιτζή, πραγματοποιώντας ελέγχους σε σακίδια και διερχόμενους πολίτες. Η εικόνα ήταν ασυνήθιστη, καθώς ανάμεσα στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για την Ακολουθία της Ανάστασης βρίσκονταν διμοιρίες των ΜΑΤ, σε μια προσπάθεια αποτροπής επεισοδίων.
Εντοπισμός μολότοφ και συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν σακίδια που περιείχαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ). Συνολικά πραγματοποιήθηκαν επτά προσαγωγές, εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Η άμεση επέμβαση των αρχών φαίνεται πως απέτρεψε την επανάληψη εκτεταμένων επεισοδίων, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια είχαν μετατρέψει την περιοχή σε πεδίο έντασης τη νύχτα της Ανάστασης.
Πιο ήπιο το φετινό σκηνικό
Παρά την παρουσία ορισμένων κροτίδων και φωτοβολίδων που φώτισαν τον ουρανό, το φετινό «Χριστός Ανέστη» στον Νέο Κόσμο κύλησε σε σαφώς πιο ήπιους τόνους σε σύγκριση με το παρελθόν.
Το συγκεκριμένο «έθιμο», που εμφανίστηκε το 2011, περιλαμβάνει τη ρίψη βαρελότων, βεγγαλικών και μολότοφ στον δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αναλήψεως.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα
Μαρία Δούση