Μαύρο Μεγάλο Σάββατο ξημέρωσε για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς ένα παιδί μόλις τριών ετών έχασε τη ζωή του σε ένα φρικτό τροχαίο δυστύχημα. Το συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι επί της Εθνικής Οδού Καβάλας – Σερρών, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία την ώρα που κορυφωνόταν η έξοδος των εορτών.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το δυστύχημα έλαβε χώρα στο οδικό τμήμα μετά το Παλαιοχώρι και πριν από τη Νικήσιανη. Υπό συνθήκες που διερευνώνται, ένα επιβατικό ταξί και ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο συγκρούστηκαν μετωπικά με εξαιρετική σφοδρότητα. Η ένταση της πρόσκρουσης ήταν τέτοια που μετέτρεψε τα οχήματα σε άμορφες μάζες σιδερικών, εγκλωβίζοντας τους επιβαίνοντες.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας, το ΕΚΑΒ καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο ανέλαβε το δύσκολο έργο του απεγκλωβισμού. Δυστυχώς, για το 3χρονο παιδάκι ήταν ήδη αργά, καθώς ο τραυματισμός του αποδείχθηκε ακαριαίος και θανάσιμος.
Εκτός από το ανήλικο θύμα, από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν ακόμη δύο τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν εσπευσμένα στο πλησιέστερο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και την εκτίμηση της κατάστασής τους.
Οι άνδρες της Τροχαίας παρέμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία και να ρυθμίσουν την κυκλοφορία που διεκόπη προσωρινά. Η προανάκριση για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη μετωπική σύγκρουση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους ειδικούς να εξετάζουν αν πρόκειται για λάθος χειρισμό, υπερβολική ταχύτητα ή κάποιον άλλον αστάθμητο παράγοντα που μετέτρεψε την ημέρα της Ανάστασης σε ημέρα θρήνου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα
Alfavita Newsroom