γαυδος
Παραμένει άγνωστο το πότε οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοικές για να μπορέσουν μαθητές και γονείς να επιστρέψουν στην Αθήνα

Στη Γαύδο αποκλείστηκαν 47 γονείς και μαθητές που είχαν μεταβεί στο νησί από την Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στο νησί βρίσκονται 21 μαθητές και οι γονείς τους, οι οποίοι έφτασαν στη Γαύδο από την περασμένη Δευτέρα για να οργανώσουν την παρέλαση στο ακρητικό νησί που πλέον δεν υπάρχει ούτε ένας μαθητής. 

Οι γονείς και οι μαθητές είχαν προγραμματίσει να αποχωρήσουν για την Αθήνα σήμερα, ωστόσο, δεν κατάφεραν να φύγουν καθώς, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή υπάρχει απαγορευτικό απόπλου.

Μαθητές και γονείς έχουν αποκλειστεί, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοικές για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα.

Μαθητές από πέντε σχολεία ταξίδεψαν στη Γαύδο

Παιδιά από πέντε δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της Αττικής ταξίδεψαν στη Γαύδο για να διοργανώσουν παρέλαση για την 25η Μαρτίου, φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες από τον Πόντο, τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και από όλη την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο πρόγραμμα «Όπου υπάρχουν Άγγελοι» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, το οποίο έχει στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις μικρές, απομακρυσμένες κοινότητες της χώρας, διδάσκοντας τους αξίες όπως η προσφορά, η μνήμη και η αλληλεγγύη.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, οι μαθητές όχι μόνο τίμησαν την εθνική επέτειο, αλλά συμμετείχαν και σε μικρές γιορτές και ποιήματα, συνδέοντας την ιστορία με τη ζωντανή εμπειρία. Το πρόγραμμα «Όπου υπάρχουν Άγγελοι» έχει ήδη πραγματοποιήσει αποστολές σε Αρκιούς, Χιμάρα Αλβανίας, Αγαθονήσι, Σταυρούπολη Ξάνθης και Κεχρόκαμπο, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να κατανοήσουν με σεβασμό τη ζωή σε απομακρυσμένες περιοχές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ηλιουπολη
Εκπαιδευτικοί Κέρκυρας: «Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει τα παιδιά»
Με αφορμή την τραγωδία στην Ηλιούπολη, οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την πίεση του εξεταστικού συστήματος και ζητούν άμεση στήριξη της ψυχικής υγείας...
Εκπαιδευτικοί Κέρκυρας: «Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει τα παιδιά»
papei.jpg
ΠΑΠΕΙ: Ημερίδα για τις συνθήκες απασχόλησης και τη δίκαιη εργασία στον Ελληνικό Τουρισμό
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο διεθνούς ερευνητικού προγράμματος για τη μελέτη των συνθηκών εργασίας στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο,
ΠΑΠΕΙ: Ημερίδα για τις συνθήκες απασχόλησης και τη δίκαιη εργασία στον Ελληνικό Τουρισμό