Πάνω από 223 επείγοντα περιστατικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο Πατρινό Καρναβάλι μόλις τις πρώτες 48 ώρες.
Με κέντρο επιχειρήσεων τον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών στην Πλατεία Γεωργίου (Έσπερος) και την υποστήριξη Κινητής Μονάδας Υγείας, η υγειονομική κάλυψη απλώθηκε σε κάθε γωνιά της Πάτρας, ειδικά στα σημεία όπου η πρόσβαση οχημάτων ήταν αδύνατη λόγω της κοσμοσυρροής.
Μέθη, τραυματισμοί και κρίσεις πανικού
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, η συχνότερη αιτία διακομιδής ή παροχής βοήθειας ήταν η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Ωστόσο, η λίστα των συμβάντων που αντιμετώπισαν οι διασώστες ήταν μακρά και πολυποίκιλη: Λιποθυμικά επεισόδια και παθολογικά αίτια λόγω συνωστισμού, ορθοπεδικές κακώσεις, θλαστικά τραύματα και εκδορές ακόμα και περιστατικά πανικού σε σημεία με μεγάλη πυκνότητα καρναβαλιστών.
Οι εθελοντές του ΕΕΣ λειτούργησαν με χειρουργική ακρίβεια, προσφέροντας φροντίδα είτε απευθείας στον δρόμο («επί του πεδίου»), είτε στις 5 ειδικά διαμορφωμένες σκηνές που έχουν στηθεί για να αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία της πόλης.
Η φετινή κινητοποίηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι εντυπωσιακή, με περισσότερους από 180 εθελοντές να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Το σώμα αποτελείται από Σαμαρείτες - Διασώστες και Ναυαγοσώστες με πλήρη εξάρτηση, εθελοντές Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό για τη διαχείριση σοβαρών συμβάντων.
Οι πεζές περιπολίες, εξοπλισμένες με σύγχρονα υγειονομικά μέσα, συνεχίζουν να σαρώνουν το κέντρο της Πάτρας, καθώς η πόλη προετοιμάζεται για τη μεγάλη παρέλαση και την τελετή λήξης, με την εγρήγορση να παραμένει στο μέγιστο επίπεδο μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom