Ξέφυγε κρατούμενος από την Ευελπίδων
Ανθρωποκυνηγητό στην Αθήνα από την ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του

Σκηνές που θυμίζουν αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν πριν από λίγη ώρα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκαλώντας τον άμεσο συναγερμό στις αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας κρατούμενος κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των φυλάκων και να αποδράσει από τον χώρο των δικαστηρίων, ενώ η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δραπέτη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, 18 Φεβρουαρίου, όταν κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, ο άνδρας -ο οποίος είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια- κατάφερε να γίνει καπνός. Μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό, σήμανε «κόκκινος συναγερμός» στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως κατέγραψαν οι κάμερες του τηλεοπτικού σταθμού STAR, επικράτησε αναβρασμός στα κτίρια της Ευελπίδων, με δεκάδες αστυνομικούς να ξεχύνονται προς κάθε πιθανή κατεύθυνση διαφυγής. Περιπολικά, μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ και άνδρες της Ασφάλειας «χτενίζουν» τους γύρω δρόμους, το πάρκο και τα στενά της περιοχής, ενώ έχουν στηθεί μπλόκα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Οι αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των δικαστηρίων για να διαπιστώσουν το ακριβές σημείο από όπου διέφυγε ο κρατούμενος και αν υπήρχε εξωτερική βοήθεια.

Οι έρευνες επεκτείνονται και σε κοντινές περιοχές, καθώς ο δραπέτης θεωρείται ότι κινείται πεζός ή επιβιβάστηκε σε μέσο διαφυγής αμέσως μετά την έξοδό του από το συγκρότημα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος
Νάσος Ηλιόπουλος: «Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ δεν είναι μπράβοι της κυβέρνησης ή της ΔΑΠ»
Σφοδρή επίθεση του βουλευτή της Νέας Αριστεράς για τις 38 συλλήψεις φοιτητών στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)
Νάσος Ηλιόπουλος: «Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ δεν είναι μπράβοι της κυβέρνησης ή της ΔΑΠ»