ΔΥΠΑ πρόγραμμα voucher
Με την ολοκλήρωσή του, οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από τα ΚΔΒΜ Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ

Από αύριο, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στη μελισσοκομία που υλοποιεί η ΔΥΠΑ στην Πάργα, με προθεσμία έως και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα «Μελισσοκομία – Β’ Κύκλος», διάρκειας 295 ωρών, απευθύνεται σε 15 ανέργους ηλικίας 18–60 ετών από τον Δήμο Πάργας και όμορους δήμους, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο ΕΠΑΛ Καναλακίου και συνοδεύεται από εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ ανά ώρα και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Με την ολοκλήρωσή του, οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από τα ΚΔΒΜ Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Από αύριο Τετάρτη 28 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 15:00, θα υποβάλλονται αιτήσεις για συμμετοχή στο νέο επιδοτούμενο προγράμματα κατάρτισης που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τοπικούς φορείς και θα υλοποιήσει το Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα «Μελισσοκομία – Β’ Κύκλος», συνολικής διάρκειας 295 ωρών, έχει σκοπό οι καταρτιζόμενοι να είναι ικανοί να εκτρέφουν -  διαχειρίζονται το μελίσσι και να παράγουν ποιοτικά μελισσοκομικά προϊόντα, να κατανοούν τη σημασία και την αξία της τυποποίησης, να περιγράφουν τα βασικά μηχανήματα που απαιτούνται σε μια γραμμή παραγωγής – συσκευασίας, να γνωρίζουν τους μηχανισμούς προώθησης του προϊόντος στην αγορά, να εντοπίζουν πηγές χρηματοδότησης για νέες επιχειρηματικές προσπάθειες και να εφαρμόζουν καλές πρακτικές πρόληψης επαγγελματικών κινδύνων στο εργασιακό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έπειτα από αίτημα του Δήμου Πάργας και θα καταρτιστούν 15 άνεργοι 18-60 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κάτοικοι του Δήμου Πάργας ή όμορων Δήμων του Νομού Πρέβεζας. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν δια ζώσης σε εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Καναλακίου του Δήμου Πάργας.

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης. Επίσης, θα καλυφθούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθόλη τη διάρκεια της κατάρτισης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή δια ζώσης στο ΚΔΒΜ ΔΥΠΑ Ιωαννίνων ([email protected] 3ο χιλ. Ιωαννίνων - Αθηνών, Ιωάννινα, ΤΚ: 45500, 2651048063).

Έπειτα από την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και στη συνέχεια θα αποσταλεί ενημερωτικό email στους ωφελούμενους σχετικά με την οριστική επιλογή τους στα προγράμματα, καθώς και οδηγίες για τις διαδικασίες εγγραφής και παρακολούθησης των προσφερόμενων θεματικών ενοτήτων.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα λάβουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από τα ΚΔΒΜ Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.dypa.gov.gr/nea-anakoinwseis

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιονιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Κινέζικη Ακαδημία
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Κινέζικη Ακαδημία
ρουμανία
Πολύνεκρο τροχαίο στη Ρουμανία - Καρέ-καρέ η στιγμή της σύγκρουσης (Σκληρό βίντεο)
Βίντεο από τη μοιραία σύγκρουση βαν οπαδών του ΠΑΟΚ με νταλίκα – Αναφορές για επτά νεκρούς
Πολύνεκρο τροχαίο στη Ρουμανία - Καρέ-καρέ η στιγμή της σύγκρουσης (Σκληρό βίντεο)