Νοσοκομείο
Σοβαρό επεισόδιο βίας στα επείγοντα, με καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά ασθενούς και εξοργιστική κατάληξη για τους υγειονομικούς

Στιγμές απόλυτου χάους εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», με γιατρούς και νοσηλευτές να ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη κατά τη διάρκεια της εφημερίας. Σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, το προσωπικό βρέθηκε αντιμέτωπο με ακραία και επικίνδυνη συμπεριφορά ασθενούς, που κλιμάκωσε την ένταση σε πρωτοφανή επίπεδα.

Το περιστατικό ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:00, όταν άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα επείγοντα, αναφέροντας ουρολογικό πρόβλημα. Αφού ολοκληρώθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία διαλογής, μεταφέρθηκε στη μεγάλη αίθουσα των επειγόντων, όπου η στάση του άλλαξε αιφνιδίως και έγινε επιθετική.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άρχισε να βρίζει χυδαία το προσωπικό, να κλωτσά αντικείμενα, να βιντεοσκοπεί παράνομα γιατρούς και νοσηλευτές με το κινητό του και να αφαιρεί τον ορό του, πετώντας αίματα στον χώρο. Η κατάσταση ξέφυγε εντελώς από κάθε έλεγχο όταν πέταξε μπουκάλι γεμάτο με ούρα στα πρόσωπα των υγειονομικών που προσπαθούσαν να τον φροντίσουν.

Οι γιατροί κάλεσαν άμεσα την αστυνομία. Δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια μετέβησαν στο τμήμα για να καταθέσουν, ωστόσο η υπόθεση πήρε μια αναπάντεχη και εξοργιστική τροπή. Όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος, αντί να προστατευθεί το θύμα της επίθεσης, η νοσηλεύτρια συνελήφθη, πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο και το επόμενο πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια ως κατηγορούμενη.

Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει έντονη αγανάκτηση, τονίζοντας ότι οι υγειονομικοί καταλήγουν να είναι όχι μόνο απροστάτευτοι απέναντι στη βία, αλλά και υπόλογοι, την ώρα που δίνουν καθημερινά μάχη στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων. Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά το σοβαρό ζήτημα ασφάλειας στα δημόσια νοσοκομεία και την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την προστασία του προσωπικού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αριστοτέλειο-πανεπιστήμιο-θεσσαλονίκη
ΑΠΘ: Στη Σχολή Πολέμου μεταφέρθηκε το πολεμικό συνέδριο κάτω από τις αντιδράσεις των φοιτητών - Κινητοποίηση αύριο στις 9π.μ.
Κινητοποιήσεις φοιτητών ενάντια στο συνέδριο «Οικονομία του Πολέμου»
ΑΠΘ: Στη Σχολή Πολέμου μεταφέρθηκε το πολεμικό συνέδριο κάτω από τις αντιδράσεις των φοιτητών - Κινητοποίηση αύριο στις 9π.μ.