Νίκος Χαρδαλιάς
Κλειστά σχολεία Αττική 21/1: Η επίσημη δήλωση Χαρδαλιά και η απόφαση για «λουκέτο» – Τι ισχύει για τηλεκπαίδευση λόγω κακοκαιρίας

Το προληπτικό κλείσιμο όλων των σχολείων της Αττικής για αύριο Τετάρτη 21 Ιανουαρίου ενόψει της κακοκαιρίας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η απόφαση ελήφθη υπό το βάρος των προγνώσεων για ακραία κακοκαιρία, με το λεκανοπέδιο να τίθεται σε καθεστώς Red Code.

Νίκος Χαρδαλιάς για κλειστά σχολεία: «Δεν σηκώνει ρίσκο η ασφάλεια των παιδιών μας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στο οριζόντιο «λουκέτο», δίνοντας έμφαση στην επικινδυνότητα των μετακινήσεων κατά τις ώρες αιχμής της κακοκαιρίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε τα εξής: «Πριν από λίγο, η Αττική μας τέθηκε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη τα μετεωρολογικά μοντέλα και τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, αποφασίσαμε το κλείσιμο των σχολείων στην Αττική για αύριο, Τετάρτη.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις 12 το μεσημέρι και μετά, με ισχυρές καταιγίδες, δυνατούς ανέμους και μεγαλύτερο όγκο νερού από την προηγούμενη φορά.

Αυτό που μας ανησυχεί δεν είναι τόσο το ύψος της βροχής, όσο η ραγδαιότητά της – πολύ νερό σε ελάχιστο χρόνο. Τα μαθήματα δεν χάνονται. Αξιοποιούμε την τηλεκπαίδευση και περιορίζουμε τις μετακινήσεις, ιδίως κατά τις κρίσιμες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, καθώς μόνο η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί καθημερινά 1.910 δρομολόγια για περισσότερους από 32.000 μαθητές.

Σεβόμαστε τον οικογενειακό προγραμματισμό, γνωρίζουμε όμως τις αντοχές, αλλά και τις αδυναμίες παλαιών υποδομών και επιλέγουμε να κινηθούμε προληπτικά. Γιατί η ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας είναι ξεκάθαρη και δεν σηκώνει ρίσκο. Και όταν πρόκειται για την ασφάλειά τους, οφείλουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά».

Τι προβλέπει η απόφαση για τα σχολεία της Αττικής

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα νυχτερινά σχολεία σε ολόκληρο τον νομό.

Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε επιβεβλημένη για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς η ΕΜΥ και η Πολιτική Προστασία προειδοποιούν για σφοδρές βροχοπτώσεις υψηλής πυκνότητας, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αιφνίδια πλημμυρικά επεισόδια στο αστικό δίκτυο.

Σε Red Code ο μηχανισμός – Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές

Παρά το «λουκέτο» στις σχολικές αίθουσες, η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης. Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ενεργοποιήσει την πλατφόρμα Webex, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθούν διδακτικές ώρες.

Την ίδια στιγμή, ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκεται σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής. Ήδη συνεδριάζουν τα Περιφερειακά Συντονιστικά Όργανα (ΠΕΣΟΠΠ) σε όλες τις ενότητες της Αττικής, ενώ μηχανήματα έργου έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των έντονων φαινομένων, ειδικά μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
Νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας ανοίγει τον δρόμο για συμπληρωματικές παροχές σε εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ: Τι αλλάζει με τα επαγγελματικά ταμεία
babiniotis
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
Ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης επισημαίνει τα «μαργαριτάρια» της τηλεόρασης που «βγάζουν μάτι» και εξηγεί ποια πασίγνωστη έκφραση είναι λάθος
Μπαμπινιώτης: «Γιατί είναι λάθος η έκφραση "2 βαθμοί υπό του μηδενός"»
panellinies-panelladikes2019-epal3.jpg
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση
Δύο «υποτιμημένες» σχολές με μεγάλες προοπτικές καριέρας – Οι επιλογές που λίγοι υποψήφιοι εξετάζουν
Πανελλαδικές 2026: Τα δύο «αουτσάιντερ» του Μηχανογραφικού με τεράστια απορρόφηση