Kakokaiρια
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για διαδοχικές κακοκαιρίες από τις 21 Ιανουαρίου, με ισχυρά φαινόμενα και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών φαίνεται πως έχει ημερομηνία λήξης, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις, ο καιρός αλλάζει σταδιακά και επιστρέφει σε πιο χειμωνιάτικο σκηνικό. Το κρύο ενισχύεται, οι βροχές δυναμώνουν και τα χιόνια επανέρχονται ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας Ελλάδας, ενώ η Αττική αναμένεται να δεχθεί αξιόλογες ποσότητες βροχής.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου μέσα από το κανάλι του στο YouTube, η αλλαγή του καιρού θα είναι σταδιακή αλλά ξεκάθαρη, με διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή τόσο στα φαινόμενα όσο και στις θερμοκρασίες.

  • Οι πρώτες βροχές από Παρασκευή

Σύμφωνα με την πρόγνωση, το ξημέρωμα της Παρασκευής αναμένονται τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και στα δυτικά παράκτια της Ηπείρου, χωρίς ωστόσο να πρόκειται για έντονα φαινόμενα σε αυτή τη φάση.

  • Διαδοχικές κακοκαιρίες από 21 έως 25 Ιανουαρίου

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο μετεωρολόγος στο διάστημα από 21 έως 25 Ιανουαρίου, όταν και η χώρα φαίνεται να εισέρχεται σε μια περίοδο διαδοχικών κακοκαιριών, με έντονες εναλλαγές του καιρού. Όπως σημείωσε, υπάρχουν ενδείξεις για χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται «στο παιχνίδι», χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα.

  • Ισχυρές βροχές στην Αττική την Τετάρτη

Όσον αφορά την Αττική, χιόνια δεν προβλέπονται προς το παρόν, ωστόσο η Τετάρτη ξεχωρίζει ως ημέρα με έντονες και κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις. Όπως επισήμανε ο Σάκης Αρναούτογλου, μένει να αποσαφηνιστεί αν τα φαινόμενα θα είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα, κάτι που θα αξιολογηθεί με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Οι επόμενες ημέρες, πάντως, απαιτούν αυξημένη προσοχή, καθώς ο χειμώνας δείχνει έτοιμος να επιστρέψει δυναμικά, με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και πιθανές χιονοεκπλήξεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεστ σάλιου βρίσκει την αιτία της παχυσαρκίας σε κάθε άτομο
Το πρωτεϊνούχο σνακ που μειώνει την πείνα και βοηθά στον έλεγχο του βάρους μετά τα 40
Ένας απλός συνδυασμός φρούτου και βουτύρου ξηρών καρπών μπορεί να στηρίξει τον κορεσμό, τη μυϊκή μάζα και τον μεταβολισμό στη μέση ηλικία
Το πρωτεϊνούχο σνακ που μειώνει την πείνα και βοηθά στον έλεγχο του βάρους μετά τα 40
ξηροί καρποί
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;
Τραγανά, θρεπτικά και με ήπια γλυκιά γεύση, τα φουντούκια συνδέονται με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;
oikopeda1
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες
Έως τις 15 Ιουνίου η δήλωση και ο καθαρισμός – Αυστηρότεροι έλεγχοι, κλιμακωτά πρόστιμα και ξεκάθαροι ρόλοι για δήμους και Πυροσβεστική
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες