Πέθανε η Μαίρη Λίντα – Σίγησε μια σπουδαία φωνή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού

Κοινωνία 0

Έρχεται κακοκαιρία με δυνατές βροχές στην Αττική – Πιθανές χιονοεκπλήξεις στη Βόρεια Ελλάδα

Kakokaiρια
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για διαδοχικές κακοκαιρίες από τις 21 Ιανουαρίου, με ισχυρά φαινόμενα και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών φαίνεται πως έχει ημερομηνία λήξης, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις, ο καιρός αλλάζει σταδιακά και επιστρέφει σε πιο χειμωνιάτικο σκηνικό. Το κρύο ενισχύεται, οι βροχές δυναμώνουν και τα χιόνια επανέρχονται ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας Ελλάδας, ενώ η Αττική αναμένεται να δεχθεί αξιόλογες ποσότητες βροχής.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου μέσα από το κανάλι του στο YouTube, η αλλαγή του καιρού θα είναι σταδιακή αλλά ξεκάθαρη, με διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή τόσο στα φαινόμενα όσο και στις θερμοκρασίες.

  • Οι πρώτες βροχές από Παρασκευή

Σύμφωνα με την πρόγνωση, το ξημέρωμα της Παρασκευής αναμένονται τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και στα δυτικά παράκτια της Ηπείρου, χωρίς ωστόσο να πρόκειται για έντονα φαινόμενα σε αυτή τη φάση.

  • Διαδοχικές κακοκαιρίες από 21 έως 25 Ιανουαρίου

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο μετεωρολόγος στο διάστημα από 21 έως 25 Ιανουαρίου, όταν και η χώρα φαίνεται να εισέρχεται σε μια περίοδο διαδοχικών κακοκαιριών, με έντονες εναλλαγές του καιρού. Όπως σημείωσε, υπάρχουν ενδείξεις για χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται «στο παιχνίδι», χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα.

  • Ισχυρές βροχές στην Αττική την Τετάρτη

Όσον αφορά την Αττική, χιόνια δεν προβλέπονται προς το παρόν, ωστόσο η Τετάρτη ξεχωρίζει ως ημέρα με έντονες και κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις. Όπως επισήμανε ο Σάκης Αρναούτογλου, μένει να αποσαφηνιστεί αν τα φαινόμενα θα είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα, κάτι που θα αξιολογηθεί με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Οι επόμενες ημέρες, πάντως, απαιτούν αυξημένη προσοχή, καθώς ο χειμώνας δείχνει έτοιμος να επιστρέψει δυναμικά, με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και πιθανές χιονοεκπλήξεις.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία