Οι εικόνες από τους αυτοκινητοδρόμους της Θεσσαλίας μοιάζουν με… παρατεταμένο «μέτωπο». Παρά τα χημικά, την έντονη παρουσία των ΜΑΤ και τις τρεις συλλήψεις της Κυριακής, οι αγρότες όχι μόνο δεν κάνουν πίσω, αλλά δηλώνουν ότι μπαίνουν στη πιο σκληρή φάση κινητοποιήσεων των τελευταίων ετών.
Οι αγρότες καταγγέλλουν καθυστέρηση πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, «ασφυξία» στο κόστος παραγωγής και «εμπαιγμό», ενώ τα μπλόκα στον Ε65 και στην ΠΑΘΕ παραμένουν ακλόνητα.
Ε65 και Αθηνών–Θεσσαλονίκης: Η κεντρική Ελλάδα "κομμένη" στα δύο
Ο Ε65 παραμένει αποκλεισμένος, με τρακτέρ τοποθετημένα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου από το πρωί της Κυριακής.
Σε πλήρη ισχύ οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στους κόμβους Καρδίτσας, Σοφάδων και Προαστίου, με τα δύο ρεύματα του δρόμου να έχουν κλείσει.
Την ίδια ώρα, η Εθνική Οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας παραμένει κλειστή, καθώς ολοένα και περισσότερα αγροτικά μηχανήματα φτάνουν στο μπλόκο για ενίσχυση.
Η Τροχαία πραγματοποιεί εκτροπές κυκλοφορίας, ωστόσο τα προβλήματα για τους οδηγούς είναι σημαντικά, ειδικά σε φορτηγά και διερχόμενα τουριστικά οχήματα.
«Δεν κάνουμε πίσω» – Στις 17:30 νέα συνέλευση για τις επόμενες κινήσεις
Οι αγρότες ετοιμάζονται για συνέλευση το απόγευμα, όπου θα αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση.
Παράλληλα, οι αγρότες των Τρικάλων προαναγγέλλουν νέο μπλόκο στον κόμβο Μεγαλοχωρίου την Τετάρτη, μετά από ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη».
Ένταση, χημικά και ξυλοδαρμοί: Η "πρώτη πράξη" των κινητοποιήσεων
Η Κυριακή σημαδεύτηκε από σφοδρά επεισόδια, με εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονός που καταδικάστηκε από την αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με το larissanet.gr, οι αγρότες φώναξαν «ο αγώνας μας ξεκίνησε τώρα. Ήταν η πρώτη νίκη κόντρα σε αστυνομικές δυνάμεις, χημικά και ξύλο. Αλλά δεν είναι μια νίκη και μόνο, θα παλέψουμε για μέρες μπροστά».
Οι διαδηλωτές τονίζουν ότι «ενωμένοι κόβουμε δύο βασικούς δρόμους για να δικαιωθούν τα αιτήματά μας. Θα τα καταφέρουμε»,
ενώ το κάλεσμα από τη Νίκαια ήταν ξεκάθαρο: «Όσο δεν έρχονται, θα τους πάρουν και τα λάπτοπ και τους καναπέδες».
Τραυματισμός ηλικιωμένου αγρότη – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας
Έντονη αντίδραση προκάλεσε ο τραυματισμός ηλικιωμένου συνδικαλιστή αγρότη, που πρόσκειται στη ΝΔ, ο οποίος –σύμφωνα με καταγγελίες– τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προσαγωγής.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Όπως δήλωσε στο NEWS 24/7 ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, «έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα κάνουμε πίσω και είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε στην Εθνική. Τώρα που το καταφέραμε, δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις μας».
Τρεις συλλήψεις – Νέα συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας
Τρεις συλλήψεις έγιναν την Κυριακή. Δύο στον Πλατύκαμπο, για βία κατά υπαλλήλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση. Μία στον κόμβο Νίκαιας, για σωματικές βλάβες, βία κατά υπαλλήλων, αντίσταση.
Οι αγρότες δίνουν νέο «ραντεβού» στις 10:30 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων τους.
Η απόφαση του εισαγγελέα αναμένεται εντός της ημέρας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Νίκος Μακρής