Οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που φέρονται ως δράστες στη δολοφονία του 42χρονου Γιάννη Λάλα. Το θύμα βρέθηκε νεκρό τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου στην Αράχωβα, μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου, έχοντας υποστεί πολλαπλά πυροβολιστικά τραύματα από καλάσνικοφ.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δολοφόνοι ήταν καλά οργανωμένοι και γνώριζαν τον χώρο. Φέρονται να πυροβόλησαν από το έδαφος προς τον Λάλα, ενώ εκείνος βρισκόταν στο μπαλκόνι της βίλας.
Μετά το έγκλημα, οι δράστες διέφυγαν με όχημα, το οποίο εγκατέλειψαν λίγα λεπτά μακριά και έβαλαν φωτιά για να “καθαρίσουν” τα ίχνη τους.
Ο Λάλας είχε απασχολήσει στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη: είχε κατηγορηθεί για την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά τελικά αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από μικτό ορκωτό δικαστήριο.
Αντιθέτως, ορισμένοι αναλυτές και αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η δολοφονία συνδέεται με “πόλεμο” της νύχτας, πιθανόν σχετιζόμενη με παράνομες δραστηριότητες όπως διακίνηση καυσίμων ή οργανωμένο έγκλημα.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ερευνούν σε βάθος την υπόθεση, αναλύοντας πώς οργανώθηκε η εκτέλεση αλλά και τις διασυνδέσεις του Λάλα με την “Greek Mafia”.
Οι πρώτες πληροφορίες για τη σύλληψη των τεσσάρων υπόπτων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πλήρως, όμως θεωρείται πιθανό ότι πρόκειται για μέρος ευρύτερου κυκλώματος, δεδομένου ότι η δολοφονία φαίνεται να ήταν προμελετημένη και στοχευμένη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση