Υλικά:
8 φέτες ψωμί του τοστ
8 φέτες ζαμπόν
1½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
Λίγο πιπέρι
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα
300 γρ. γάλα
50 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι
4 κ.σ. γραβιέρα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να αποκτήσει η κρέμα λεία και πηχτή υφή.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αέρα.
Τοποθετούμε 4 φέτες ψωμί σε ταψί και αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο. Προσθέτουμε από 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε φέτα.
Απλώνουμε λεπτή στρώση κρέμας πάνω στο ζαμπόν και πασπαλίζουμε λίγη γραβιέρα. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο την επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί τραγανή κρούστα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom