Αν το παραδοσιακό σπανακόρυζο δεν κερδίζει πάντα τις καρδιές των παιδιών, αυτή η εκδοχή με τραχανά φέρνει τη λύση. Με ζουμερό σπανάκι, ντομάτα, φρέσκα μυρωδικά και τον τραχανά που απορροφά όλες τις γεύσεις, δημιουργείται ένα πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά και αρώματα. Σερβίρεται ιδανικά με μια κουταλιά γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσφέροντας ζεστή, σπιτική γεύση που ενθουσιάζει όλη την οικογένεια.
Υλικά
Μερίδες: 4
- γρ. φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. τραχανά ξινό
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 150 γρ. χυμό ντομάτας
- 200 ml νερό
- γιαούρτι, για το σερβίρισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια βαθιά πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο για 3΄. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10΄.
Βήμα 2
Τέλος προσθέτουμε τον τραχανά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αναλόγως τα υγρά που έχει βγάλει το σπανάκι προσθέτουμε το νερό. Μαγειρεύουμε για 10΄ ακόμη και αποσύρουμε. Σερβίρουμε το φαγητό με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Μαρία Δούση