Υλικά:
10 φέτες ψωμί του τοστ
3 αυγά
4 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
300 γρ. τριμμένη φρυγανιά
200 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τις κόρες από το ψωμί, κρατώντας μόνο την ψίχα. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει η υγρασία.
Τοποθετούμε δύο φέτες μοτσαρέλα ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί, πιέζοντας καλά τις άκρες ώστε να κλείσουν.
Παναρίζουμε τις φέτες πρώτα στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία σε ηλιέλαιο μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή υφή.
Σερβίρουμε με πέστο βασιλικού, σάλτσα τσίλι, BBQ ή ό,τι άλλο προτιμάμε.
Συμβουλές:
Επιλέξτε ψωμί χωρίς κόρα ή μπριός για πιο αφράτη υφή.
Η μοτσαρέλα πρέπει να είναι καλά στραγγισμένη για να μην ανοίξει το ψωμί κατά το τηγάνισμα.
Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά για ομοιόμορφο χρώμα χωρίς να καεί η κρούστα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ