Υλικά:
3 κομμάτια ψαρονέφρι (~300 γρ. το καθένα), κομμένα σε 4 κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
2 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
1 κ.σ. ξερό θυμάρι, τριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε ελαφρά τα κομμάτια ψαρονέφρι πιέζοντάς τα, ώστε να απλώσουν λίγο.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάδι. Σοτάρουμε τα κομμάτια ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2–3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι και αλατοπίπερο, ανακατεύοντας καλά.
Όταν πάρει βράση η σάλτσα, επιστρέφουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6–7 λεπτά μέχρι να ψηθεί σωστά, διατηρώντας τα υγρά της σάλτσας.
Τέλος, προσθέτουμε το μέλι και δυναμώνουμε τη φωτιά για λίγα λεπτά ώστε να καραμελώσει ελαφρά το κρέας.
Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε αλάτι-πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας ιδανικά με βραστές πατάτες με μουστάρδα, ελαιόλαδο, μαϊντανό και σουσάμι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom