Υλικά:
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1/3 κ.γ. αλάτι
Θαλασσινό αλάτι (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γιαούρτι για περίπου 1 λεπτό στα μικροκύματα, σκεπάζοντας το μπολ με το ειδικό καπάκι.
Προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο, ζυμώνοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, ελαστική ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό, την κόβουμε σε 6 μικρές μπάλες και ανοίγουμε κάθε μία σε πιτάκι πάχους περίπου μισού εκατοστού.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) και ψήνουμε τα πιτάκια για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να φουσκώσουν.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ