poures
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο πουρές κολοκύθας είναι μια απλή και νόστιμη πρόταση που ταιριάζει με κάθε είδους κρέας.

Υλικά:

2–2½ κιλά κίτρινη κολοκύθα

2 κ.σ. βούτυρο

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αέρα).

Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, αφαιρούμε σπόρους και ίνες και στη συνέχεια κόβουμε σε μεγάλες φέτες. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι η σάρκα να μαλακώσει και να τρυπιέται εύκολα με πιρούνι.

Αφήνουμε την κολοκύθα να κρυώσει ελαφρώς, αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα και τη μεταφέρουμε σε μπλέντερ ή μούλτι.

Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείος πουρές. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας καλά.

Για πιο πλούσια υφή, μπορούμε να προσθέσουμε 1–2 βραστές πατάτες, πολτοποιημένες μαζί με την κολοκύθα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΡΟΧΑΙΟ
Σοκ στη Ρόδο με το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη
Το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε στις 15:30 και έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, προσθέτοντας ακόμα μια δυσάρεστη ιστορία στους δρόμους του νησιού.
Σοκ στη Ρόδο με το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη