Υλικά:
2–2½ κιλά κίτρινη κολοκύθα
2 κ.σ. βούτυρο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αέρα).
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, αφαιρούμε σπόρους και ίνες και στη συνέχεια κόβουμε σε μεγάλες φέτες. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι η σάρκα να μαλακώσει και να τρυπιέται εύκολα με πιρούνι.
Αφήνουμε την κολοκύθα να κρυώσει ελαφρώς, αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα και τη μεταφέρουμε σε μπλέντερ ή μούλτι.
Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείος πουρές. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας καλά.
Για πιο πλούσια υφή, μπορούμε να προσθέσουμε 1–2 βραστές πατάτες, πολτοποιημένες μαζί με την κολοκύθα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ