ΔΥΠΑ: Βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 28 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Κοινωνία 0

Το συνηθισμένο λάθος με το air condition στο αυτοκίνητο

amaxi
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πως η λανθασμένη χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες και ακριβές επισκευές.

Σήμερα σχεδόν κανένα καινούριο αυτοκίνητο δεν κυκλοφορεί χωρίς κλιματισμό, ενώ παλαιότερα αποτελούσε ακριβό προαιρετικό εξοπλισμό. Το σύστημα αυτό δεν είναι χρήσιμο μόνο για να δροσίζει το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα, καθώς συμβάλλει και στη θέρμανση.

Μάλιστα, το air condition υπερτερεί σε σχέση με το κλασικό καλοριφέρ, κυρίως όταν θέλουμε να απομακρύνουμε υγρασία από το εσωτερικό ή να ξεθολώσουμε γρήγορα τα τζάμια. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν χρειάζεται να ζεσταθεί ο κινητήρας για να λειτουργήσει, ενώ ο αέρας που διοχετεύει είναι ξηρότερος, απορροφώντας περισσότερη υγρασία από τον εσωτερικό χώρο.

Ωστόσο, ένα συχνό λάθος που κάνουν οι οδηγοί είναι ότι αφήνουν το σύστημα ανενεργό τους χειμερινούς μήνες. Στην πραγματικότητα, το air condition πρέπει να μπαίνει σε λειτουργία έστω μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, ανεξαρτήτως εποχής. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεται η υγρασία από τους αεραγωγούς, περιορίζεται η ανάπτυξη μούχλας και μικροβίων, ενώ προστατεύονται και τα μεταλλικά εξαρτήματα από πιθανή διάβρωση.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία