Μετά από εννέα ημέρες καταστολής, ο 15χρονος Δημήτρης από τα Φάρσαλα, που υποβλήθηκε σε επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος λόγω σοβαρής θερμοπληξίας, άνοιξε επιτέλους τα μάτια του.
Οι γιατροί που τον φροντίζουν δείχνουν μεγάλη αισιοδοξία για την πορεία της ανάρρωσής του, περιμένοντας σταδιακή και πλήρη αφύπνιση μέσα στις επόμενες ώρες.
Οι γονείς του και η τοπική κοινωνία δίπλα στον Δημήτρη
Οι γονείς του 15χρονου βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του, δίνοντάς του δύναμη και στήριξη σε κάθε στιγμή. Η συγκινητική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας των Φαρσάλων εκδηλώθηκε με μαζική συμμετοχή σε κοινή προσευχή στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου πλήθος πιστών ενώθηκε σε ένα κύμα ελπίδας και αγάπης για την υγεία του Δημήτρη.
Η υπόθεση του Δημήτρη αποτελεί παράδειγμα ανθρώπινης αντοχής και δύναμης μπροστά σε μια πρωτοφανή δοκιμασία. Η επιτυχής μεταμόσχευση ήπατος και η σημερινή αφύπνισή του ξαναφέρνουν το χαμόγελο και την ελπίδα στην οικογένεια και στην ευρύτερη κοινότητα.
Όπως έχει τονίσει και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η μεταμόσχευση του παιδιού αποτελεί «ιστορία μεγάλης επιτυχίας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας», σημειώνοντας πως το κενό στη μεταμοσχευτική ιατρική για παιδιά στην Ελλάδα αναμένεται να καλυφθεί με τη λειτουργία του Ωνασείου Μεταμοσχευτικού Κέντρου, τον προσεχή Οκτώβριο.
Από την πλευρά του, ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης μετέφερε τη συγκρατημένη ικανοποίηση των Ιταλών γιατρών λέγοντας πως «δέχτηκε το μόσχευμα» και πως «είμαστε σε πάρα πολύ καλή θέση», με την προϋπόθεση να κυλήσει ομαλά το κρίσιμο πρώτο 48ωρο.
«Έχουμε μεγάλη αγωνία, χαρά και συγκίνηση. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα», κατέληξε ο πατέρας του 15χρονου, εκφράζοντας την ελπίδα του για την επόμενη μέρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ