Άννα Διαμαντοπούλου
INTIME NEWS/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ
«Ο πρωθυπουργός γνώριζε τα πάντα», λέει η Αν. Διαμαντοπούλου - Το σκάνδαλο των 415 εκατ. ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ αποκαλύπτει την αποτυχία των μεταρρυθμίσεων και τη γιγάντωση του πελατειακού κράτους

Για «γιγάντωση του πελατειακού κράτους» και ένα οικονομικό σκάνδαλο 415 εκατ. ευρώ, που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι Έλληνες ή θα αφαιρεθεί από μελλοντικές αγροτικές επιδοτήσεις, έκανε λόγο η Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη διοικητική αποτυχία στον Οργανισμό: «Έξι διοικητές και πέντε υπουργοί άλλαξαν σε έξι χρόνια. Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ αποπέμφθηκε όταν εντόπισε παρατυπίες, και στη συνέχεια… προσλήφθηκε ως σύμβουλος του πρωθυπουργού. Άρα ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε, δεν έπεσε από τα σύννεφα», τόνισε, κάνοντας λόγο για «καλά οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης».

Σύμφωνα με την ίδια, το σκάνδαλο αυτό αποδομεί το «δήθεν μεταρρυθμιστικό αφήγημα» της ΝΔ, με το οποίο κέρδισε τις εκλογές του 2019.

Προανακριτική πριν τον Οκτώβριο ζητά η Διαμαντοπούλου, προκειμένου, όπως είπε, να μην υπάρξει παραγραφή ευθυνών και να ανοίξει ο δρόμος για ουσιαστική πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Σχετικά με την Ευρώπη και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, επεσήμανε ότι η ΕΕ εξακολουθεί να είναι αδύναμη στον τομέα της άμυνας, χωρίς κοινή πολιτική και χωρίς ισχυρή στρατιωτική δύναμη. «Πρέπει να επενδύσουμε στην αμυντική βιομηχανία, αλλά και στο κοινωνικό κράτος για να αντιμετωπιστεί η άνοδος της ακροδεξιάς», σημείωσε.

Για τον ρόλο της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι η χώρα συνεχίζει να δαπανά μεγάλα ποσά για αγορές εξοπλισμών, χωρίς να παράγει ούτε βασικά εξαρτήματα. «Η Τουρκία έχει δεκαοκταπλασιάσει τη δική της αμυντική βιομηχανία από το 2002. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωπαϊκή ασπίδα, αλλά και να ενισχύσει τη δική της παραγωγική βάση», τόνισε.

Τέλος, συνεχάρη τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα για το γκρέμισμα επικίνδυνων, ετοιμόρροπων κτιρίων στην πόλη. «Είναι μια απαραίτητη παρέμβαση για την ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2025: Ποιοι πρέπει να «τρέξουν» για έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidikasxoleia.jpg
Κρίσιμο αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για τα ειδικά σχολεία - «Να μειωθεί άμεσα ο αριθμός μαθητών ανά τάξη»
Αίτημα εκπαιδευτικών προς την Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη για άμεση δημιουργία ολιγομελών τμημάτων στα ειδικά σχολεία
Κρίσιμο αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για τα ειδικά σχολεία - «Να μειωθεί άμεσα ο αριθμός μαθητών ανά τάξη»
Diogo
Ντιόγκο Ζότα: Οικογενειακή Τραγωδία στην Ασφαλτο - Σκοτώθηκε μαζί με τον 26χρονο αδερφό του
Οικογενειακή τραγωδία στην άσφαλτο – Σκοτώθηκε μαζί με τον 26χρονο αδερφό του, το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες
Ντιόγκο Ζότα: Οικογενειακή Τραγωδία στην Ασφαλτο - Σκοτώθηκε μαζί με τον 26χρονο αδερφό του
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ: Αυτό ειναι το κορυφαίο ΔΠΜΣ «Ρητορική, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση»
ΕΚΠΑ: Αυτό ειναι το κορυφαίο ΔΠΜΣ «Ρητορική, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση»