Το κεντρικό κατάστημα των Starbucks στο Μοναστηράκι έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης, με χάκερς να «χτυπούν» τις ψηφιακές οθόνες του καταστήματος, προβάλλοντας μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης, τα οποία καταδείκνυαν με έντονο τρόπο την πολιτική του Ισραήλ.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια περίοδο που η Starbucks βρίσκεται στο στόχαστρο διεθνούς κριτικής, καθώς συγκαταλέγεται στις πολυεθνικές που κατηγορούνται για έμμεση οικονομική στήριξη στο Ισραήλ.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει παγκόσμια καμπάνια μποϊκοτάζ από αλληλέγγυους στον παλαιστινιακό λαό.
Αντιπολεμικά μηνύματα on screen στο κέντρο της πόλης – viral στο TikTok
Βίντεο που κυκλοφορούν ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα και ιδιαίτερα στο TikTok, όπου έχει γίνει viral με χιλιάδες προβολές και σχόλια, δείχνουν τις οθόνες του καταστήματος να αναπαράγουν συνθήματα όπως: «Σεβασμός στο Ιράν. Απλά κάντε το για τα παιδιά της Παλαιστίνης»
Τα μηνύματα αυτά συνοδεύονται από αιχμηρές αναφορές κατά του Ισραήλ, το οποίο χαρακτηρίζεται «κράτος δολοφόνος», σε μια προσπάθεια πολιτικού ακτιβισμού μέσω κυβερνοεπίθεσης.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από τη διοίκηση των Starbucks στην Ελλάδα, ενώ παραμένει άγνωστο πώς έγινε η παραβίαση του πληροφοριακού συστήματος του καταστήματος.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πανελλήνιες 2025: Η μαθήτρια που πέτυχε το «απόλυτο 20» στην Οικονομία και πάει για ΑΣΟΕΕ
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ