penes
Αν και τα ζυμαρικά είναι η εύκολη λύση για ένα γρήγορο γεύμα, η συγκεκριμένη πρόταση ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Υλικά:
500 γρ. πένες ολικής αλέσεως

1.250 γρ. φλάσκες μελιτζάνες

300 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες σε κύβους

½ κουταλιά της σούπας ρίγανη

½ φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλιές της σούπας κάππαρη (ξαλμυρισμένη)

150 γρ. φέτα, τριμμένη (και λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα)

Αλάτι & πιπέρι

Το κόλπο που απογειώνει τη γεύση
Η έξτρα φέτα στο τέλος χαρίζει πλούσια γεύση και μια ευχάριστη αλμυρή νότα.

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 240°C. Τρυπάτε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα σε ταψί και τις ψήνετε ολόκληρες για 45 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν, τις κόβετε κατά μήκος και αφαιρείτε τη σάρκα με ένα κουτάλι, πετώντας τη φλούδα.

Βάζετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε σουρωτήρι, πιέζοντας ελαφρά για να φύγουν τα περιττά υγρά. Ανακατεύετε τις στραγγισμένες ντομάτες με τη ρίγανη, τον βασιλικό, την κάππαρη, αλάτι και πιπέρι.

Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με το μισό από το ελαιόλαδο.

Στην ίδια (καθαρή και στεγνή) κατσαρόλα, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει άρωμα. Προσθέτετε τη σάρκα της μελιτζάνας, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Όταν αρχίσει να κολλάει ελαφρώς, σβήνετε με το κρασί και τρίβετε ελαφρά τον πάτο της κατσαρόλας με κουτάλα για να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα.

Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις πένες και τις ντομάτες, ανακατεύετε καλά για να ενωθούν τα υλικά και στο τέλος προσθέτετε τη φέτα. Σερβίρετε με λίγο ακόμη τριμμένο τυρί από πάνω.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνταξιούχοι
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Η «παγίδα» της χαμηλής ασφάλισης και το κόστος της σύνταξης (Πίνακες)
Eλεύθεροι επαγγελματίες: Τι σύνταξη θα πάρουν και τι συμφέρει να επιλέξουν (πίνακες)
Ελεύθεροι επαγγελματίες: Η «παγίδα» της χαμηλής ασφάλισης και το κόστος της σύνταξης (Πίνακες)
Γεύμα
Όταν η γεύση ξυπνά τις αναμνήσεις
Ένα άρωμα, μια μπουκιά, ένα πιάτο αρκούν για να μας μεταφέρουν πίσω στον χρόνο και στα συναισθήματα που νομίζαμε πως είχαμε αφήσει πίσω
Όταν η γεύση ξυπνά τις αναμνήσεις
αναπληρωτες
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πότε πληρώνονται το δώρο Xριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ - Τι αλλάζει από το 2026
Πώς καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων της ΔΥΠΑ το 2025
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πότε πληρώνονται το δώρο Xριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ - Τι αλλάζει από το 2026