Πέτρος Φιλιππίδης
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Η εισαγγελική πρόταση ζητά αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για την πρώτη απόπειρα βιασμού, βασιζόμενη σε αμφιβολίες για την υπόθεση

Αποδεικτικές "ρωγμές" και 38 αντιφάσεις εντόπισε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας, ζητώντας την απαλλαγή του Πέτρου Φιλιππίδη για την πρώτη απόπειρα βιασμού, για την οποία είχε κριθεί ένοχος σε πρώτο βαθμό.

Η τελική εισαγγελική πρόταση για τη δεύτερη υπόθεση θα διατυπωθεί στη συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου 2025.

Ξεκινώντας την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας της έδρας Ανδρέας Καραφλός χαρακτήρισε τη διαδικασία «πολυτάραχη» και κάλεσε τα μέλη του δικαστηρίου να αποφανθούν «από μηδενική βάση, με σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας, δίκαια, αντικειμενικά, προσεκτικά και χωρίς καμία εξωτερική επιρροή».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, και οι δύο υποθέσεις αφορούν καταγγελίες για απόπειρα βιασμού, οι οποίες έγιναν μετά από σημαντικό χρονικό διάστημα, η πρώτη μετά από 11 χρόνια και η δεύτερη μετά από 7 χρόνια. Όπως επισήμανε, τέτοιες πράξεις θα πρέπει να καταγγέλλονται άμεσα, ώστε να μπορούν να στοιχειοθετηθούν επαρκώς.

«Η αμφιβολία είναι υπέρ του κατηγορούμενου», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται σαφής και αδιαμφισβήτητη απόδειξη για την ενοχή.

Στη συνέχεια, ανέλυσε τα πραγματικά περιστατικά όπως προκύπτουν από τη δικογραφία. Σύμφωνα με την καταγγελία, η πρώτη απόπειρα βιασμού φέρεται να έγινε στο καμαρίνι του ηθοποιού στο θέατρο Μουσούρη, παρουσία μόνο της καταγγέλλουσας. Η ίδια προχώρησε στην καταγγελία στο πλαίσιο του κινήματος #metoo.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο εισαγγελέας, δεν υπάρχουν αυτόπτες ή αυτήκοοι μάρτυρες, παρά μόνο μαρτυρίες τρίτων προσώπων (φίλοι, σύντροφοι και συνάδελφοι της καταγγέλλουσας), οι οποίοι βασίζονται αποκλειστικά σε όσα τους μετέφερε η ίδια.

Τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στη δίκη δεν αποδεικνύουν με σαφήνεια την πράξη, ενώ οι λογικές ανακολουθίες και οι αντιφάσεις στις καταθέσεις δημιουργούν «ρωγμές» στην αξιοπιστία της καταγγέλλουσας και γεννούν σοβαρές αμφιβολίες για την τέλεση του αδικήματος.

Ο εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι από την αποδεικτική διαδικασία προκύπτει ενδεχομένως προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά η πράξη αυτή είτε δεν στοιχειοθετείται επαρκώς είτε έχει παραγραφεί.

Η πρότασή του ήταν απαλλακτική για την πρώτη υπόθεση, με την απόφαση του δικαστηρίου να αναμένεται στη συνέχεια, ενώ η αγόρευσή του για τη δεύτερη καταγγελία θα γίνει στην προσεχή συνεδρίαση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
Νέα εισαγωγική επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς το 2025-2026 – Όλες οι αλλαγές και οι δικαιούχοι
Ανανεωμένο πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης από το Υπουργείο Παιδείας
Νέα εισαγωγική επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς το 2025-2026 – Όλες οι αλλαγές και οι δικαιούχοι
φωτιά
Φωτιές στην Πάτρα: Ομολόγησε 19χρονος για εμπρησμό στα Συχαινά - Τρεις συλλήψεις και μια προσαγωγή για τις πυρκαγιές στην Αχαΐα
Ο 19χρονος που ομολόγησε - Τα στοιχεία που «έδεσαν» την υπόθεση
Φωτιές στην Πάτρα: Ομολόγησε 19χρονος για εμπρησμό στα Συχαινά - Τρεις συλλήψεις και μια προσαγωγή για τις πυρκαγιές στην Αχαΐα
Γάζα
Κλιμάκωση πολέμου στη Γάζα: Ξεριζώνονται οι κάτοικοι μετά την έγκριση της κατάληψής της από τον ισραηλινό στρατό
Ο IDF κλιμακώνει τις επιχειρήσεις του· τουλάχιστον 89 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς
Κλιμάκωση πολέμου στη Γάζα: Ξεριζώνονται οι κάτοικοι μετά την έγκριση της κατάληψής της από τον ισραηλινό στρατό